«Πολίτες για τα Νησιά μας»: Αναφορά στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την ποιότητα του νερού της Νάξου

 
 
 

nero naxos 4

Νέα αναφορά σχετικά με την Ποιότητα Υδάτων Ανθρώπινης Κατανάλωσης στον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υπέβαλε σήμερα στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου η Δημοτική Κίνηση «Πολίτες για τα Νησιά μας».

Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, επιρρίπτει ευθύνες στη σημερινή δημοτική αρχή για την υποβάθμιση του υδροφόρου ορίζοντα και του παρεχόμενου νερού στους πολίτες, λόγω δικών της παραλείψεων, αλλά και άρνησης της να εφαρμόσει τις προτάσεις που είχε υποβάλει η Δημοτική Κίνηση ήδη από τον χειμώνα για την βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Επιπλέον, τονίζει ότι «πλέον, το νερό που παρέχεται κυρίως στη Χώρα της Νάξου σε σπίτια και επιχειρήσεις για ανθρώπινη κατανάλωση, έχει πολύ έντονη οσμή και γεύση, καθώς και χρώμα», ενώ καθημερινές είναι οι καταγγελίες και οι διαμαρτυρίες που δέχονται μέλη της Κίνησης από πολίτες.

nero naxos 2
«Η κοινωνική ανησυχία είναι έκδηλη και το θέμα της δημόσιας υγείας και της καταλληλότητας του νερού αποτελεί πλέον μόνιμο θέμα συζήτησης, ωστόσο, η Δημοτική Αρχή δεν έχει μέχρι σήμερα διαβεβαιώσει για την καταλληλότητα του ή για το αντίθετο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αναφορά, με την οποία ζητείται:
*να ερευνηθεί τόσο η καταλληλόλητα του νερού, όσο κι αν πραγματοποιούνται όλες οι προβλεπόμενες εργαστηριακές αναλύσεις νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από κάθε παροχή νερού,
*να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η παροχή κατάλληλου νερού,
*να ενημερωθούν άμεσα οι πολίτες για το θέμα, ώστε είτε να δοθούν οδηγίες για τη χρήση του, είτε να επιβεβαιωθεί επίσημα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς καμία επιφύλαξη,
*σε περίπτωση που διαπιστωθούν πλημμέλειες και παραλείψεις να αποδοθούν ευθύνες στους καθ’ ύλην αρμοδίους.

nero naxos 3

nero naxos 5
Η Δημοτική Κίνηση επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί πόρισμα για την καταγγελία που έχει υποβάλει ήδη από το 2016 στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (αριθ. πρωτ. 13833/13.10.2016) και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Δείτε εδώ την αναφορά που κατέθεσαν σήμερα οι «Πολίτες για τα Νησιά μας»

 

filtra nero xora

Φίλτρα απο επιχειρήσεις στη Χώρα Νάξου

 

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*