Φεστιβάλ Πατάτας 2018: Έτοιμη να καταγράψει νέο ρεκόρ Γκίνες η ΕΑΣ Νάξου

 
 
 

FESTIBAL PATATAS 2017 50

Όλα είναι έτοιμα για το 9ο Φεστιβάλ πατάτας Νάξου που θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 9:00 στη θέση Κάπαρες της Αγίας Άννας.

Φέτος η Νάξος και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) του νησιού θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν και πάλι το ρεκόρ Γκίνες τηγανίζοντας αυτή τη φορά 2,5 τόνους πατάτας για μια τεράστια μερίδα που θα ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ περισσότερο από 600 κιλά!!

Οι ετοιμασίες έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα όπου …σχεδόν όλο το νησί καθαρίζει και κόβει πατάτες προκειμένου όλα να είναι έτοιμα το Σάββατο βράδυ. Για το τηγάνισμα της πατάτας όπως υπολογίζεται θα καταναλωθούν 800 κιλά λάδι Νάξου.

Κατά την εκδήλωση, που θα παρουσιάσουν η Βάγια Αντωνοπούλου και ο Χρήστος Νέζος, θα δοθούν βραβεία σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στη Νάξο, θα στηθεί παραδοσιακό γλέντι με νησιώτικα τραγούδια από τα συγκροτήματα του Μανώλη Μπαρμπεράκη και της Ελένης Λεγάκη, ενώ χορευτικά της Νάξου θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

Να σημειωθεί ότι για το Φεστιβάλ πατάτας έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν πλήθος δημοσιογράφων από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ (τηλεόραση, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ραδιόφωνο) της χώρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Δημήτρη Καπούνη η Ένωση απόψε θα καταρρίψει -το δικό της ρεκόρ Γκίνες- και θα καταφέρει να παρουσιάσει τη μεγαλύτερη μερίδα τηγανητές πατάτες στον κόσμο βάρους 600 κιλών.

Η ΕΑΣ πέρυσι κατά το Φεστιβάλ πατάτας είχε καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ αφού είχε καταφέρει να φτιάξει μια μερίδα πατάτες βάρους 554 κιλών!!

Τέλος να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ πατάτας της Νάξου έχει διαφημιστεί καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια ALPHA, ANTENNA, ΣΚΑΪ, EPSILON και ΕΡΤ, με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις από το νησί.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*