Ένωση Ξενοδόχων Νάξου: «Αυτοκαταστροφικές για την κοινωνία οι μεμονωμένες απεργίες»

 
 
 

apergia pno

Την «εύλογη οργή και αγανάκτηση» των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου για την πρόσφατη, «μεμονωμένη απεργία» της Π.Ν.Ο. εξέφρασαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της κ.κ. Ευάγγελος Κατσαράς και Εμμανουήλ Μπαρδάνης αντίστοιχα, καθώς – όπως υποστήριξαν – για ακόμη μια φορά διχάστηκε η κοινωνία, προκλήθηκε ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά σε οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δυσφημίστηκε ο ελληνικός τουρισμός.

Σε ανακοίνωση τους, επισημαίνουν ότι τέτοιες μεμονωμένες απεργίες, που αγνοούν τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, στη συνείδηση του μέσου πολίτη έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα που αυτά που επιδιώκουν, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν την πρόθεση της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου «να συμβάλλει στην αποφυγή παρόμοιων ντροπιαστικών για τον τουρισμό συνθηκών, στο μέλλον».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου:
Μετά από 36 ώρες μεμονωμένης απεργίας της Π.Ν.Ο. για τις συλλογικές συμβάσεις, το μόνο που επιτεύχθηκε ακόμη μία φορά είναι η δημιουργία διχασμού και διαίρεσης της κοινωνίας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων στρωμάτων.
Η οικονομική ζημιά στις οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ακόμα ανυπολόγιστη και η δυσφήμιση του ελληνικού τουρισμού τεράστια από την ταλαιπωρία και την απώλεια αεροπορικών εισιτηρίων τουλάχιστον 300.000 τουριστών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Σ.Ε.Τ.Ε.
Μεμονωμένες απεργίες των οποίων η επίδραση αγνοεί τη βιωσιμότητα των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων, που αγωνίζονται επίσης για ίδια ή παρόμοια προβλήματα, είναι αυτοκαταστροφικές για την κοινωνία, αυτοαναιρούν το σκοπό και την έννοια της απεργίας, απαξιώνοντας την τελικά ως μορφή κοινωνικών διεκδικήσεων αλλά και στη συνείδηση του μέσου πολίτη.
Η Ε.Ξ.Ν εκφράζει την εύλογη οργή και απογοήτευση των μελών της και δηλώνει σθεναρά την πρόθεση της να συμβάλλει στην αποφυγή παρόμοιων ντροπιαστικών για τον τουρισμό συνθηκών, στο μέλλον.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*