«Ωδή» του Λευτέρη Ελευθερίου στη Νάξο και τους ανθρώπους της! – Σε ποιους αφιέρωσε το βραβείο της ΕΑΣ

 
 
 

lefteris eleytherioy brabeio eas

Λένε πως κάθε τόπος είναι οι άνθρωποι του. Όλοι αυτοί που ζουν, εργάζονται, παλεύουν, δημιουργούν, προσφέρουν και ονειρεύονται εκεί όπου τους έχει οδηγήσει άλλες φορές η λογική κι άλλες φορές το συναίσθημα.

Ο Λευτέρης Ελευθερίου είναι ένας από τους ανθρώπους της Νάξου. Όταν ακούς το όνομα του, το μυαλό σου πάει κατευθείαν στη Νάξο, στο νησί που λατρεύει. Γι’ αυτό και την προβάλλει με κάθε δυνατή ευκαιρία και με όποιον τρόπο μπορεί.
Η συνεισφορά του αγαπημένου ηθοποιού στην ανάδειξη του νησιού είναι κάτι που η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου βράβευσε στο 9ο Φεστιβάλ Πατάτας που διοργανώθηκε πριν λίγες μέρες.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Λευτέρης Ελευθερίου, αν και αναγνωρίζει την μεγάλη τιμή που του έγινε, θέλησε – μέσω ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook – να ευχαριστήσει τους αφανείς ήρωες της Νάξου, χωρίς τους οποίους η «διαφήμιση» που εκείνος κάνει, δεν θα είχε κανένα αντίκρισμα, αφιερώνοντας τους το βραβείο που έλαβε.

Ποιοι είναι αυτοί;

*Ο πατέρας του και η μάνα του, που τον έφεραν σε αυτήν την ευλογημένη γη, τον βοήθησαν να την γνωρίσει, να την αγαπήσει και να την πονέσει τώρα που βλέπει ότι ψυχορραγεί χωρίς νερό.

*Η οικογένειά του, που ακούει κάθε χρόνο τον πόθο του να επισκέπτονται το νησί όσο περισσότερο καιρό μπορούν.

*Αυτοί που κάθε μέρα αναζητούν και σέβονται τα φυσικά κάλλη της Νάξου που την καθιστούν μοναδική.

*Όλοι οι κάτοικοι που ξυπνάνε και κοιμούνται, ιδροκοπούν καθημερινά με την αγωνία να ζήσει στο νησί όσο καλύτερα μπορώ εκείνος, τα παιδιά του, οι συγγενείς, οι φίλοι του, οι φιλοξενούμενοι του και οι ξένοι επισκέπτες της Νάξου.

*Αγρότες, εργάτες, βοσκοί, άνθρωποι που εργάζονται σε τομείς που αφορούν στην υγεία στο νησί, τον αθλητισμό, πολιτικοί, δάσκαλοι, άνθρωποι που παρέχουν κάθε είδους υπηρεσία, άνθρωποι τουριστικών επιχειρήσεων, αυτοί που αγαπούν και πονούν την ιδιαίτερη οικολογία του.

*Όποιος δίνει τον δικό του αγώνα για το καλό του τόπου.

*Αυτοί που αγαπούν και αναδεικνύουν την ιστορία τα μνημεία και τα μουσεία της Νάξου.

*Οι άνθρωποι που ζουν τους δύσκολους χειμώνες της απομόνωσης στο νησί.

*Όσοι με τον εθελοντισμό και το υστέρημά τους βοήθησαν στα γυρίσματα της ταινίας που έγιναν τον περασμένο Μάιο στο νησί.

*Αυτοί που κάθε μέρα γνωρίζουν ότι έχουν βάλει ένα λιθαράκι στο χαμόγελο και την κουβέντα στα χείλη ενός ξένου.

Μέσω της ανάρτησης του, ο Λευτέρης Ελευθερίου έκανε επίσης γνωστό ότι το χειμώνα σε όλες τις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες και σε επιλεγμένες αίθουσες του εξωτερικού θα κυκλοφορήσει ταινία αφιερωμένη στην ομορφιά της Νάξου.

 

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*