Παρεμβάσεις 260.000€ στα 62 σχολεία του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (φώτος)

 
 
 

1o gymnasio naxou amfitheatro

Η βελτίωση και αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος ήταν ο στόχος των εκτεταμένων παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν και στα 62 σχολικά κτίρια της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Μέσω των Σχολικών Επιτροπών, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κατά περίπτωση, πραγματοποιήθηκαν (όπου απαιτούνταν) ελαιοχρωματισμοί, αλλαγές κουφωμάτων, επιχρίσματα και πολλές άλλες εργασίες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με τις παρεμβάσεις στα 47 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να ανέρχονται στο ποσό των 150.000€ περίπου, ενώ για τα 15 κτίρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι παρεμβάσεις έφτασαν τις 110.000€.

1o gymnasio
Ειδικότερα στα Γυμνάσια και Λύκεια της Νάξου, υλοποιήθηκαν οι εξής εργασίες:
*1ο Γυμνάσιο Νάξου: Αντικατάσταση στέγης, επαναλειτουργία 3 αιθουσών, επισκευή δαπέδου, κατασκευή νέας θεατρικής σκηνής, ελαιοχρωματισμοί κιγκλιδωμάτων.
*2ο Γυμνάσιο Νάξου: Κατασκευή και εγκατάσταση σκιάστρων, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αλλαγή φωτιστικών σωμάτων, επισκευή δαπέδου, αντικατάσταση σωληνώσεων κεντρικής θέρμανσης.

1o gymnasio proayleio

1o gymnasio naxou
*Γυμνάσιο Τραγαίας: Αντικατάσταση 10 κουφωμάτων, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, ελαιοχρωματισμοί κιγκλιδωμάτων και εσωτερικών πορτών.
*Γυμνάσιο Βίβλου: Διαμόρφωση αποθηκών, βάψιμο εσωτερικών χώρων.
*Γυμνάσιο Σκαδού: ελαιοχρωματισμός εσωτερικών χώρων, αντικατάσταση κεντρικής εισόδου.
*Λύκειο Τραγαίας: Αντικατάσταση 10 κουφωμάτων, ελαιοχρωματισμός εξωτερικών χώρων και κιγκλιδωμάτων των παραθύρων.

*Λύκειο Νάξου: Κατασκευή και τοποθέτηση σκιάστρου, ελαιοχρωματισμός των διαδρόμων και επισκευή κλιματιστικής μονάδας.
*ΕΠΑΛ- ΣΕΚ Φιλωτίου: Θα αντικατασταθούν 8 παράθυρα και η πόρτα εισόδου.
*ΕΕΕΕΚ Νάξου: Αντικατάσταση οροφής της προκάτ αίθουσας.

2o gymnasio naxou

gymnasio vivlou

 

«Προτεραιότητα η διασφάλιση ενός λειτουργικού και ασφαλούς περιβάλλοντος»
«Κάθε επένδυση στον τομέα των σχολικών κτιρίων παραμένει στις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής, προς όφελος της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι ιδιαίτερη χαρά να βλέπουμε τους σχολικούς χώρους να βελτιώνονται καθημερινά» δήλωσε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, τονίζοντας ότι ο στόχος των παρεμβάσεων ήταν διττός: αφενός η αναβάθμιση και η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών κτιρίων κι αφετέρου η εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Μάλιστα, ευχαρίστησε θερμά τους προέδρους των δύο Σχολικών Επιτροπών κ.κ. Αρτέμη Ψαρρό και Νίκο Βαθρακοκοίλη, αλλά και όσους ακόμα εργάστηκαν προς την κατεύθυνση της διασφάλισης ενός λειτουργικού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά σε όλα τα σχολείου του Δήμου. «Είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητά μας» τόνισε ο κ. Μαργαρίτης.

gymnasio skadou

lykeio tragaias

lykeio tragaias kagela

 

Συνεχίζονται τα έργα
Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι – μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔΗΜΟΣ» – ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διεκδίκησε και έλαβε χρηματοδότηση ύψους 120.000 ευρώ, η οποία το επόμενο διάστημα θα διατεθεί για έργα στους αύλειους χώρους του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, των Δημοτικών Σχολείων Κορωνίδας, Απειράνθου, Δανακού, Σαγκρίου, Αγερσανίου και Μελάνων, καθώς και στο ΕΠΑΛ Φιλωτίου, στα Γυμνάσια Χαλκείου και Βίβλου και στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου. Εργασίες επιχρισμάτων θα πραγματοποιηθούν, επίσης, στο Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου και μόνωση τμήματος του δώματος στο Δημοτικό Σχολείο Δαμαριώνα. Τέλος, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και για την προσθήκη δύο αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου, προϋπολογισμού 422.000 ευρώ.
Ωστόσο, η σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει με ένα νέο κτίριο, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου, το οποίο είναι πλέον έτοιμο και ασφαλές να υποδεχθεί τα παιδιά της Νάξου.

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*