Αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ στη Νάξο – Ενθαρρυντικά στοιχεία για την τουριστική κίνηση του νησιού

 
 
 

paralia naxou 2

Στο πλαίσιο των τακτικών περιφερειακών συναντήσεων εργασίας του και με γνώμονα την εξωστρέφεια και τη δημιουργία συνεργειών, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) επισκέφθηκε τη Νάξο, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και μελών του Συνδέσμου.

Στην 16η συνάντηση του ΣΕΤΕ στην περιφέρεια, η οποία λαμβάνει χώρα σε διάστημα 18 μηνών με την ενεργό συμμετοχή του προέδρου του Συνδέσμου Γιάννη Ρέτσου, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης Μανόλης Μαργαρίτης, ο Γ.Γ. του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ Γιώργος Αμβράζης, ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ Ηλίας Κικίλιας και η διευθύνουσα σύμβουλος Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα.

palia agora naxou 1

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στην ανάγκη ενίσχυσης του αποτυπώματος του τουρισμού σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, μέσα από στοχευμένο σχέδιο που θα βασίζεται στις συνέργειες.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάδειξη της διασύνδεσης του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό, η οποία μπορεί άμεσα να ενισχύσει ποιοτικά την ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει η χώρα στους επισκέπτες της. Παράλληλα, ειδική αναφορά έγινε στις προοπτικές που υπάρχουν για την περαιτέρω τουριστική προώθηση της Νάξου, αλλά και του συμπλέγματος των νησιών των Μικρών Κυκλάδων, με τη συμβολή της Μarketing Greece.
Σε σχέση με το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), αναδείχθηκε ιδιαίτερα η συμβολή του στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων, με την παροχή της απαραίτητης πληροφόρησης και των εργαλείων για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους, αλλά και οι δράσεις που αναπτύσσει με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού τομέα, μέσα από την ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

limani naxou 22 7 2018 2

 

Ποσοστά ανόδου σε αεροδρόμιο, λιμάνι και μουσεία της Νάξου τα προηγούμενα έτη
Σύμφωνα με επεξεργασμένα στοιχεία από το ΙΝΣΕΤΕ, τα προηγούμενα έτη η κίνηση στις υφιστάμενες υποδομές της Νάξου παρουσίασε άνοδο.
Ενδεικτικά, στο αεροδρόμιο της Νάξου, το οποίο δεν εξυπηρετεί διεθνείς πτήσεις, η κίνηση εσωτερικού για το 2017 κατέγραψε αύξηση κατά 61,3% σε σχέση με το 2016. Όσον αφορά στα λιμάνια των Κυκλάδων, το διάστημα 2013-2016 κατέγραψαν αύξηση κατά 18,6% της επιβατικής κίνησης. Η εικόνα για το λιμάνι της Νάξου κατά την ίδια περίοδο είναι επίσης αυξητική, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 17,1%.

mouseio apeiranthou

Άνοδος κατά 65,9% καταγράφηκε το 2017 και στην κίνηση των επισκεπτών στα Μουσεία της Νάξου, μία εξέλιξη που αναδεικνύει την τάση διασύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό και την ανάγκη δρομολόγησης περαιτέρω ενεργειών σε αυτή την κατεύθυνση.
Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιείται το 18,8% των τουριστικών αφίξεων επί του συνόλου στη χώρα, το 25,7% των ταξιδιωτικών εισπράξεων και το 22% των διανυκτερεύσεων.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*