VIDEO: Καταστροφή χιλιάδων κατασχεμένων προϊόντων παρεμπορίου στη Νάξο

 
 
 

paremporio 1

Σε καταστροφή χιλιάδων κατασχεμένων προϊόντων, προέβη η Δημοτική Αστυνομία Νάξου τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

Τα προϊόντα που καταστράφηκαν, είχαν κατασχεθεί από παράνομους μικροπωλητές, οι οποίοι δεν διέθεταν τη σχετική άδεια, κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Η καταστροφή τους έγινε με σύνθλιψη σε απορριμματοφόρο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έξω από το δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. 

Τα προϊόντα που καταστράφηκαν είναι μεταξύ άλλων, περίπου 2000 ζευγάρια γυαλιά ηλίου, καπνικά προϊόντα, είδη ρουχισμού θαλάσσης κ.ά. Τα γυαλιά αρχικά πατήθηκαν και έσπασαν και στη συνέχεια κατέληξαν στο απορριμματοφόρο όπως και τα άλλα αντικείμενα.

paremporio 2

Με το θέμα του παραεμπορίου στη Νάξο, ασχολήθηκαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι δυο από τους τέσσερις δημοτικούς αστυνομικούς που διαθέτει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ.κ. Κυριάκος Φραγκάκης και Ανδρέας Βερύκοκκος. 

Να σημειωθεί ότι η καταστροφή των προϊόντων του παραεμπορίου είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τη νομοθεσία που προβλέπει ότι: “η κατάσχεση των προϊόντων θα είναι άμεση από τα κλιμάκια ελέγχου των λαϊκών αγορών και υπαίθριου εμπορίου (αποκτούν αρμοδιότητες ΣΔΟΕ), ή από τη Δημοτική Αστυνομία ή από το ΣΔΟΕ ή από μικτά κλιμάκια με τη συνδρομή και της Αστυνομίας και η καταστροφή των εμπορευμάτων υπαίθριου εμπορίου θα γίνεται επί τόπου με κάθε πρόσφορο μέσο, περιλαμβανόμενης της ρίψης εντός απορριμματοφόρου ή με την καταστροφή της εμπορικής αξίας του προϊόντος με ανεξίτηλο σπρέϊ”.

{youtube}7yOiNaU47E0{/youtube}

paremporio 3

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*