Μελέτη Κωστή Λεβογιάννη: Περιορίζονται οι γεννήσεις, αυξάνονται οι θάνατοι στη Νάξο

 
 
 

xeraki morou

“Το φυσικό ισοζύγιο του πληθυσμού στη Νάξο κατά τα έτη 1956 – 2017” έχει τίτλο η μελέτη του Οικονομολόγου, Δημοσιογράφου Κωστή Λεβογιάννη που σύντομα θα δημοσιευτεί.

Όπως αναφέρει ο κ. Λεβογιάννης σε απόσπασμα της μελέτης του, από το 1956 μέχρι το 2017 (δηλ. τα τελευταία 62 χρόνια), οι γεννήσεις μειώθηκαν στη Νάξο κατά 44% ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 18,2%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι γεννήσεις στην Κορωνίδα και το Δαμαριώνα, με κριτήριο τον τόπο της γεννήσεως, κατά την τελευταία εικοσαετία είναι μηδέν (0)!

Το σχετικό απόσπασμα από τη μελέτη του κ. Κωστή Λεβογιάννη:

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ) έδωσε στη δημοσιότητα τα τα στοιχεία για τις Γεννήσεις και τους Θανάτους στην Ελλάδα για το έτος 2017.
Εκ του δημοσιευθέντος ογκώδους στατιστικού υλικού προκύπτει ότι οι γεννήσεις στη νήσο Νάξο (με κριτήριο τον τόπο της μονίμου κατοικίας της μητρός) ανήλθαν κατά το επισκοπούμενο έτος σε 177 άτομα, ενώ οι θάνατοι σε 162.

Εκ των στατιστικών στοιχείων (αρχομένων από του έτους 1956) προκύπτει ότι οι γεννήσεις στη Νάξο, με το προρρηθέν κριτήριο, εμειώθησαν κατά τα τελευταία 62 έτη κατά 44% !!! ενώ οι θάνατοι ηυξήθησαν κατά 18,2%.

Απομένει η δημοσίευση, μετ΄ ου πολύ, των στοιχείων για τις γεννήσεις του έτους 2017 με κριτήριο τον τόπο της γεννήσεως και η ολοκλήρωση της μελέτης μας: «ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 1956 – 2017» δημοσιευθησομένης σε τόμο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Αλληλεγγύης (Νο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α).

Σημειούται ότι οι γεννήσεις στις Τοπικές Κοινότητες της Νάξου Κορωνίδα και Δαμαριώνα με κριτήριο τον τόπο της γεννήσεως κατά την τελευταία εικοσαετία είναι μηδέν (0) !!!

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*