VIDEO: Τι είπε ο Μανόλης Μαργαρίτης για το νερό, τη γεώτρηση του Αϊ Λια και την παρουσία της αστυνομίας

 
 
 

geotrisi ailia 11

Ένα από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή το μεσημέρι, ήταν το νερό.

Ο κ. Μαργαρίτης δήλωσε ικανοποιημένος από τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο μείζον θέμα της λειψυδρίας, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή κατάφερε να μη λείψει το νερό από καμία επιχείρηση και κανένα σπίτι ή ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παρά το γεγονός ότι ο τουρισμός είχε άνοδο.

Για τη σημερινή κατάσταση με τις διακοπές της υδροδότησης αλλά και για το χρώμα και την οσμή του νερού παραδέχτηκε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν «μικροπροβληματάκια» τα οποία όμως σύντομα θα επιλυθούν με τη μεταφορά νερού από τη γεώτρηση του Αϊ Λια και τη λειτουργία της αφαλάτωσης την οποία έχει μισθώσει ο δήμος και γίνονται ενέργειες για την τοποθέτησή της (κάτω από το μετεωρολογικό σταθμό, στη Χώρα Νάξου). «Αν υπάρχουν 2 τρίωρες διακοπές νερού όλο το χρόνο… δε νομίζω να είναι ιδιαίτερο πρόβλημα» τόνισε.

Σε ότι αφορά το έργο για τη μεταφορά του νερού από τη γεώτρηση του Αϊ Λια και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από αγροκτηνοτρόφους της περιοχής ο κ. Μαργαρίτης είπε ότι το θέμα επιλύθηκε και από σήμερα, με την παρουσία της αστυνομίας, εκτελούνται τα έργα για τη μεταφορά του.

«Πρέπει άμεσα να επιλυθεί το πρόβλημα του νερού στη Χώρα και τα δυτικά παράλια. Ανοίξαμε τη γεώτρηση του Αϊ Λια και προσπαθήσαμε να τη συνδέσουμε με το δίκτυο για να πάρουμε ένα μέρος του νερού. Σέβομαι αυτούς τους ανθρώπους που αντιδρούν και εκφράζουν τους φόβους τους…» σημείωσε και πρόσθεσε ότι “κάποιες αντιδράσεις είναι υποκινούμενες”. 


margaritis.dimarheio.synentefxi 2

«Μπορεί να έχουν τα δίκια τους, αλλά υπάρχουν κάποιοι που τους ξεσηκώνουν και δυστυχώς είναι μέσα από το δημοτικό συμβούλιο. Είναι οι ίδιοι που ψήφισαν να μην πάρει η Χώρα νερό» είπε, υπονοώντας τους κ.κ. Βασίλη Βρούτση και Αντώνη Βασαλάκη που είχαν ψηφήσει αρνητικά στο δημοτικό συμβούλιο με την αιτιολογία ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή ότι θα τηρήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ότι θα πρεπει να αναζητηθούν μόνιμες λύσεις.

«Έχουμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για το έργο και ζητήσαμε τη συμβολή της αστυνομίας για να το ολοκληρώσουμε. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Αιγαίου έστειλε αστυνομική δύναμη προκειμένου να προστατέψουμε το έργο και να ολοκληρωθεί» τόνισε ο κ. Μαργαρίτης.
Ωστόσο, όπως είπε, το πρωί της Παρασκευής επικοινώνησε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης υδάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Νόκας με τον εκπρόσωπο των αγροκτηνοτρόφων, π. πρόεδρο του Δαμαριώνα Μιχάλη Καλαϊτζή ο οποίος έθεσε κάποιους όρους προκειμένου να συμβιβαστούν οι αντιδρώντες.


«Δέχτηκαν να συμβιβαστούν με κάποιους όρους, όπως να σηκωθεί το μηχάνημα της γεώτρησης κ.λπ., όροι που εμείς δεχόμαστε γιατί απλά δε θέλουμε να μείνει η Νάξος χωρίς νερό» τόνισε ο κ. Μαργαρίτης.

Για το τι θα γίνει στη συνέχεια, αναμένεται να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους και οι διαμαρτυρόμενοι αγροκτηνοτρόφοι της περιοχής. Ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο νησί για να «επιτηρούν» το έργο, ενώ σε ισχύ είναι και η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στην περιοχή.

{youtube}Py30Yz9BlzQ{/youtube}

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*