Συνεχίζονται και σήμερα οι διαμαρτυρίες στον Αϊ Λια απέναντι στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

 
 
 

geotrisi.astynomia 19

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των αγροκτηνοτρόφων Φιλωτίου και Δαμαριώνα στην περιοχή του Αϊ Λια και σήμερα Δευτέρα.

Από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί περίπου 500 άτομα στο σημείο του δρόμου που οδηγεί στη γεώτρηση και στο έργο της σύνδεσής της με το δίκτυο της Χώρας Νάξου, το οποίο συνεχίζεται κανονικά σήμερα με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και αγροκτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν την εξέλιξη του έργου και να μην αφήσουν κανένα να πάρει το νερό της περιοχής τους. Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον επικρατεί ηρεμία στην περιοχή. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες συζητούν με τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ λίγο πιο πάνω, στο δρόμο που οδηγεί στον Αϊ Λια, αστυνομικοί έχουν σχηματίσει κλοιό. 

Λίγο νωρίτερα, στο σημείο βρέθηκε και ο αρμόδιος για την ύδρευση-άρδευση αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης ο οποίος συνομίλησε μαζί τους και ζήτησε αντιπροσωπία τους να μεταβεί στο δήμο προκειμένου να συζητήσουν για ακόμα μια φορά για το έργο.

Πάντως όπως δήλωσε στο naxostimes πριν από λίγο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα οι αγροκτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την εξέλιξη του έργου.

Το ίδιο αποφασισμένη όμως φαίνεται να είναι και η δημοτική αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που θέλει πάση θυσία το έργο να ολοκληρωθεί και να μεταφερθεί το νερό της γεώτρησης του Αϊ Λια στο κεντρικό δίκτυο που υδροδοτεί τη Χώρα Νάξου, αφού –όπως έχει αναφέρει σε διαδοχικές ανακοινώσεις- έχουν πλέον σχεδόν εξαντληθεί όλες οι πηγές υδροδότησης της.

Επιτροπή των αγροκτηνοτρόφων κατευθύνεται αυτή την ώρα προς το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προκειμένου να συζητήσουν με τους αρμόδιους.

Σε λίγο νεότερα…

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*