Συνάντηση αγροκτηνοτρόφων με τη δημοτική αρχή: «Αν δεν σταματήσει το έργο θα χυθεί αίμα»

 
 
 

geotrisi.astynomia 9

Το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επισκέφτηκε αντιπροσωπία των αγροκτηνοτρόφων Δαμαριώνα και Φιλωτιού όπου είχαν συνομιλίες με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, και άλλους εκπροσώπους του δήμου για το θέμα της εκτέλεσης των έργων σύνδεσης της γεώτρησης του Αϊ Λια με το δίκτυο της Χώρας Νάξου.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπία αποτελούμενη από τους προέδρους των κοινοτήτων Φιλωτίου και Δαμαριώνα κ.κ. Κρασσά και Σωμαρίπα, το δικηγόρο Ιωάννη Δέτση και αγροκτηνοτρόφους της περιοχής, συναντήθηκαν με το Μανόλη Μαργαρίτη, τους αντιδημάρχους Δημήτρη Λιανό, Μανώλη Πολυκρέτη και Δημήτρη Μανιό και το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Τσολάκη. Παρών στη συνάντηση και ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας».

Και οι δυο πλευρές είναι ανυποχώρητες με τους αγροκτηνοτρόφους να επιμένουν ότι «αν δεν σταματήσει το έργο θα χυθεί αίμα».

Αυτή την ώρα, μέλη της αντιπροσωπίας των αγροκτηνοτρόφων βρίσκονται κλεισμένοι στο γραφείο του δημάρχου και συζητούν προσπαθώντας να βρουν μια λύση.
Ωστόσο, πλήθος πολιτών βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στον Αϊ Λια, ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι κλειστός και εκεί βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Αρκετές ήταν οι προτάσεις που ειπώθηκαν και από τις δυο πλευρές.

Ο αγρότης Σταυρής Δέτσης ωστόσο, πρότεινε να σταματήσει το έργο και να διαθέσει ο ίδιος το νερό από τη δική του γεώτρηση. «Διαθέτω τη δική μου γεώτρηση να συνδεθεί με το δίκτυο της Χώρας και να πάρει το νερό που χρειάζεται μέχρι να λειτουργήσει η αφαλάτωση» δήλωσε. Μάλιστα σημείωσε ότι τα έξοδα της σύνδεσης θα τα επιβαρυνθεί ο ίδιος και οι αγροκτηνοτόφοι της περιοχής.

Εν αναμονή των εξελίξεων…

Σε λίγο νεότερα…

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*