Οι αγρότες “ξήλωσαν” τους σωλήνες που είχαν τοποθετηθεί για τη μεταφορά του νερού του Αϊ Λια (φώτος)

 
 
 

solines agrotes ai lia 4

Την ίδια ώρα που οι συζητήσεις στο δήμο μεταξύ δημοτικής αρχής και Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το νερό του Αϊ Λια στη Νάξο ήταν σε εξέλιξη, αγροκτηνοτρόφοι και κάτοικοι που ήταν συγκεντρωμένοι στον κεντρικό δρόμο, “ξήλωσαν” τους σωλήνες που είχαν τοποθετηθεί από τους εργάτες στο πλαίσιο του έργου για τη διασύνδεση του νερού της γεώτρησης στο δίκτυο της Χώρας Νάξου.

Από το πρωί, περίπου 500 αγροκτηνοτρόφοι και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Φιλωτίου και Δαμαριώνα, είχαν συγκεντρωθεί στη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στη γεώτρηση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να εμποδίσουν την εξέλιξη του έργου το οποίο ως γνωστόν περιφρουρεί μεγάλη αστυνομική δύναμη. 

solines agrotes ai lia 5

Κι ενώ οι συζητήσεις στο δήμο ήταν σε εξέλιξη, οι συγκεντρωμένοι στην περιοχή κοντά στη γεώτρηση, διέσχισαν δίπλα στους αστυνομικούς το δρόμο, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο ή συμπλοκή και έφτασαν στο σημείο που εκτελείται το έργο της σωλήνωσης.

Ξέχωσαν τους σωλήνες και “ξήλωσαν” όσες συνδέσεις είχαν γίνει στο πλαίσιο του έργου για το οποίο αντιδρούν και αφορά τη σύνδεση της γεώτρησης με το κεντρικό δίκτυο που υδροδοτεί τη Χώρα Νάξου.

solines agrotes ai lia 1

solines agrotes ai lia 2

solines agrotes ai lia 3

solines agrotes ai lia 6

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*