VIDEO: Τρικούβερτο γλέντι στη γιορτή της ρακής στη Μονή Νάξου (φώτος)

 
 
 

giorti rakis 2018 moni 7

Η παραδοσιακή γιορτή της ρακής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πανέμορφη Μονή Νάξου.

Με τον καιρό σύμμαχο, εκατοντάδες κόσμου «πέρασαν» από τη μικρή γραφική πλάτσα (πλατεία) του χωριού που είχε στηθεί το ρακοκάζανο για την παραδοσιακή απόσταξη της ρακής, αλλά και ένα τρικούβερτο γλέντι με ναξιώτικα και κρητικά τραγούδια, χορό, κεράσματα και άφθονη ρακή και κρασί.

Η «Γιορτή της ρακής» που διοργανώνεται από τον τοπικό Σύλλογο Μονιατών «Η Τέχνη», έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται κάθε χρόνιο στην ορεινή Μονή της Νάξου.

giorti rakis 2018 moni 5

giorti rakis 2018 moni 9

Μέσα από ένα παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και τοπικές γεύσεις όλοι είδαν κι έμαθαν τη διαδικασία απόσταξης της στροφιλιάς (ρακής) σε παραδοσιακά καζάνια.

giorti rakis 2018 moni 8

Το γλέντι ξεκίνησε στη 1:00 το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ ο κόσμος πηγαινοέρχονταν, για να γλεντήσει, να φάει, να πιεί και να χορέψει σε μια πανέμορφη, παραδοσιακή εκδήλωση.

giorti rakis 2018 moni 4

Οι χωριανοί ανάδειξαν το μεράκι και τη ζεστή φιλοξενία τους προσφέροντας φαγητά και μεζέδες και βοηθώντας στη διεξαγωγή της γιορτής. Οι αμπελουργοί του χωριού πρόσφεραν τα φημισμένα κρασιά τους και ρακή.

giorti rakis 2018 moni 3

Όσοι βρέθηκαν στη γιορτή, μεταξύ των οποίων και λιγοστοί τουρίστες που βρίσκονται στο νησί αυτή την εποχή, διασκέδασαν με την ψυχή τους!

{youtube}N7lYaW7Bd90{/youtube}

giorti rakis 2018 moni 1

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και με την υποστήριξη του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

giorti rakis 2018 moni 2

giorti rakis 2018 moni 6

giorti rakis 2018 moni 10

giorti rakis 2018 moni 11

(Visited 149 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*