Best City Awards 2018: Silver βραβείο για το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 
 
 

Best City Awards 2018 naxos 3 

Πανελλήνια διάκριση στο διαγωνισμό Best City Awards 2018 για το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που απέσπασε το ασημένιο (Silver) βραβείο στην κατηγορία «Βιώσιμη Εργασία».

Συγκεκριμένα ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων βραβεύτηκε για «Περιβαλλοντική Αειφορία, με έργα συνέργειες και δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων». Το βραβείο παρέλαβαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης και ο αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης.

Best City Awards 2018 naxos 1

Η απονομή των βραβείων Best City Awards 2018 πραγματοποιήθηκε, σε μια μεγαλειώδης δεξίωση που έγινε στην καρδιά της Αθήνας, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Εκτός από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων silver βραβείο απονεμήθηκε και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στο «Cyclades Culture», στην κατηγορία «Σχεδιασμός και δημιουργία συστήματος διαχείρισης πολιτιστικών υποδομών».

diadromes marpissa vraveio

Gold βραβείο απέσπασε ο δήμος Μήλου για τις «Ψηφιακές Δράσεις για την Στήριξη της Προσπάθειας για τον Επαναπατρισμό του Γλυπτού της Αφροδίτης της Μήλου» ενώ τιμητικό βραβείο, απονεμήθηκε και στο Σύλλογο της Πάρου «Διαδρομές στη Μάρπησσα», για το έργο που επιτελεί σχετικά με την ανάπτυξη και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας.

Οι Διαδρομές στη Μάρπησσα βραβεύτηκαν ως “Προορισμός βιώσιμου πολιτιστικού τουρισμού” για το έτος 2018 από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο για την ανάπτυξη και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, European Cultural Tourism Network (ECTN).

Best City Awards 2018

To διάχυτο κλίμα γιορτής και χαράς κατέκλυσε τους περίπου 300 εκπροσώπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειών και στελεχών επιχειρήσεων, στη διάρκεια της βραδιάς των απονομών, απ’ όπου αναδείχθηκαν οι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις της Ελλάδας.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη τη χώρα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι γνώρισαν τους νικητές και ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

Εβδομήντα δύο Δήμοι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, και δέκα επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις) παρέλαβαν το Gold, Silver ή Bronze βραβείο τους, ανάλογα με τη βαθμολογία που προέκυψε από την αξιολόγηση μίας ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πατούλη (Πρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου).

Τα βραβεία παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Κουμπλής.

Ολόκληρη η τελετή απονομής (Απονομή στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο 1:09)

{youtube}lPfL_msybdc{/youtube}

 

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*