VIDEO: Επίτιμοι δημότες Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το ζεύγος Μαρτίνου και η Δρ Νίκη Ευελπίδου (φώτος)

 
 
 

 evelpidou.martinos 1

Το ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, καθώς και τη Δρ. Νίκη Ευελπίδου τίμησε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, ανακηρύσσοντάς τους Επίτιμους Δημότες.

margaritis 2

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης εξήρε το επιστημονικό έργο της Καθηγήτριας Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Δρ Νίκης Ευελπίδου, καθώς και την προσφορά του ζεύγους Μαρτίνου για την συντήρηση βυζαντινών μνημείων του νησιού κι επισήμανε ότι η ανακήρυξή τους σε επίτιμους δημότες είναι «η ελάχιστη τιμή που οφείλουμε για την ανιδιοτελή προσφορά τους στη Νάξο!».

mavromatis 1
Την τελετή άνοιξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, ο οποίος ανάγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ανακηρύχθηκαν ως Επίτιμοι Δημότες.

athanasopoulos 3
Το ζεύγος Μαρτίνου προσφώνησε ο Έφορος Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Αθανασούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του ζεύγους στην αποκατάσταση τόσο της Αγίας Κυριακής, αλλά κυρίως του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Αφικλή στην Απείρανθο. Από την πλευρά του, ο κ. Μαρτίνος ευχαρίστησε για την τιμή και αναφέρθηκε στους δεσμούς του με τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Την κα Νίκη Ευελπίδου προσφώνησε ο Προϊστάμενος του ΚΕΣΥ Νάξου κ. Κλουβάτος, ο οποίος μίλησε για την πορεία της τιμώμενης που την καταξίωσε στην επιστημονική κοινότητα. Εστιάζοντας στη Νάξο, η Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ επικεντρώθηκε και παρουσίασε τις 20ετείς έρευνες που πραγματοποίησε στο νησί.

Τις τιμητικές πλακέτες και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρέδωσε στους Επίτιμους Δημότες ο κ. Μαργαρίτης, χαρακτηρίζοντάς την ως ηθικό χρέος για την προσφορά τους στον τόπο μας. Η τελετή πλαισιώθηκε από τους μουσικούς της «Κυκλαδίας» Φιλίππα Καραμολέγκου και Θανάση Κουτσώνα, τους οποίους ο δήμος ευχαρίστησε θερμά.

{youtube}UHDwuxYuEEQ{/youtube} 

evelpidou 1evelpidou.martinos 2kalinikos 2martinos 1margaritis.evelpidou 1margaritis.evelpidou 3margaritis.martinos 1margaritis.martinos 4episimi 1geniki 1evelpidou 2martinos 2dexiosi 1 

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*