Κηρύχθηκαν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για τα αεροδρόμια Νάξου και Μήλου

 
 
 

Γεγονός είναι πλέον η κήρυξη των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για την επέκταση των αεροδρομίων Νάξου και Μήλου. Έτσι, ανοίγεται ο δρόμος για την υλοποίηση των πολυπόθητων αυτών έργων στα νησιά.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων και παροχή εξουσιοδότησης στα αρμόδια όργανα για την κήρυξη απαλλοτριώσεων για διάφορα έργα ανά την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και οι βελτιώσεις στα αεροδρόμια Νάξου, Μήλου, Ρόδου, Καλαμάτας και Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει η σχετική πράξη, το υπουργικό συμβούλιο για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις μεταξύ άλλων λαμβάνει υπόψη:

«Το γεγονός ότι τα υπαγόμενα στην παρούσα έργα, τα οποία συγχρηματοδοτούνται ή σχεδιάζεται να συγχρηματοδοτηθούν από προγράμματα της Ε.Ε. ορισμένης διάρκειας και από διεθνείς ή άλλους μηχανισμούς χρηματοδότησης, είναι γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας και συγκεκριμένα για τη βελτίωση των υποδομών της και είναι υπό εξέλιξη ή βρίσκονται σε στάδιο δημοπράτησης.

Είναι συνεπώς επιτακτικά αναγκαίο, οι χώροι εκτέλεσης των έργων να παραδοθούν άμεσα σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 7Α του ν. 2882/2001, για την ανεμπόδιστη εκκίνηση και πρόοδο των εργασιών εντός των οικείων χρονοδιαγραμμάτων, καθώς ενδεχόμενες καθυστερήσεις θα επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις στην έγκαιρη υλοποίησή τους και στην απορρόφηση πόρων από συγχρηματοδοτούμενα ή άλλα προγράμματα, με σοβαρές περαιτέρω συνέπειες από την αθέτηση ανειλημμένων υποχρεώσεων της χώρας και την καθυστέρηση στην οικονομική της ανάπτυξη».

Να σημειωθεί ότι το θέμα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο τέλη Μαΐου 2018 όταν ομόφωνα εγκρίθηκαν τα κτηματολογικά διαγράμματα και ο κτηματολογικός πίνακας της περιοχής επέκτασης του αεροδρομίου Νάξου, ανοίγοντας το δρόμο για τις απαλλοτριώσεις που θα οδηγήσουν στα έργα επέκτασης, εκσυγχρονισμού, βελτίωσης και συντήρησης των υποδομών του.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, το αεροδρόμιο του νησιού θα γίνει 1200 μ. με επιπλέον επέκταση 150 μέτρα δεξιά και αριστερά, σύνολο 1500 μ. στο οποίο θα μπορούν να προσγειώνονται μεγαλύτερα αεροπλάνα.

(Visited 142 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*