Σκυλί σκοτώνει ζώα στα κοπάδια των βοσκών στην ορεινή Νάξο (φώτος)

 
 
 

Μεγάλες ζημιές στα κοπάδια κτηνοτρόφων της ορεινής Νάξου προκαλεί αδέσποτο κυνηγόσκυλο σύμφωνα με καταγγελίες.

Το σκυλί, το οποίο έχει αφήσει στην τύχη του, ο ασυνείδητος ιδιοκτήτης του, κυκλοφορεί ελεύθερο από τον Αύγουστο στα βουνά της περιοχής της ορεινής Νάξου και στην ανάγκη του προφανώς να τραφεί, συνεχώς επιτίθεται σε αμνοερίφια που άλλοτε τα σκοτώνει και άλλοτε τα τραυματίζει.



Όπως το περιγράφουν οι κτηνοτρόφοι, πρόκειται για κυνηγόσκυλο μεσαίου μεγέθους και ασπρόμαυρου χρώματος το οποίο βρίσκεται σε άγρια κατάσταση και δεν μπορούν να το πλησιάσουν ούτε να κάνουν το παραμικρό για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

skotomena zoa skylos 8

Χθες το σκυλί μετά από επίθεση σε κοπάδι, έκανε ανυπολόγιστες ζημιές αφού είναι πολλά τα μικρά αμνοερίφια που ή βρέθηκαν σκοτωμένα ή εξαφανίστηκαν από το κοπάδι όπως σημειώνει στο naxostimes κτηνοτρόφος.

«Δεν μπορώ να περιγράψω τη ζημιά έχει υποστεί τόσο το δικό μου κοπάδι όσο και άλλων κτηνοτρόφων στην ευρύτερη περιοχή. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι τραγικό να πηγαίνεις το πρωί στο κοπάδι σου με το φόβο ότι θα βρεις και πάλι, πρόβατα άλλα σκοτωμένα κι άλλα βαριά τραυματισμένα να χαροπαλεύουν. Σήμερα εγώ βρήκα πολλά μικρά ζώα σκοτωμένα, άλλα τραυματισμένα κι άλλα που λείπουν από το κοπάδι μου. Το ίδιο μου λένε κι άλλοι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε… θα πρέπει να είμαστε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο να προσέχουμε τα ζώα μας και πάλι δεν ξέρουμε τη στιγμή που θα επιτεθεί το σκυλί να τα σκοτώσει».

skotomena zoa skylos 6

Οι κτηνοτρόφοι έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για το γεγονός χωρίς όμως να έχει γίνει καμία ενέργεια προκειμένου να μεριμνήσουν ώστε να πιαστεί το σκυλί, να το φροντίσουν ανάλογα και να σταματήσει αυτή η καταστροφή για τα κοπάδια τους.

skotomena zoa skylos 7

«Έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές… Εδώ και καιρό έχουμε μιλήσει τηλεφωνικά με αρμόδιους του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προκειμένου να βρεθεί τρόπος να πιαστεί το σκυλί για να σταματήσει αυτή η καταστροφή, όμως μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον. Κάνουμε έκληση προς πάσα κατεύθυνση να βρεθεί τρόπος να πιαστεί το σκυλί, το οποίο στην κυριολεξία ρημάζει τα κοπάδια μας» σημειώνει κτηνοτρόφος στο naxostimes.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*