Τόνοι από φύκια σκεπάζουν τον Άγιο Προκόπη – Σε απόγνωση επιχειρηματίες της περιοχής

Newsroom
19/05/2019 02:57
 
 
 

 

Σε απόγνωση βρίσκονται για ακόμα μια χρονιά στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν, επιχειρηματίες τουρισμού στην παραλία του Αγίου Προκοπίου.

Βουνά από φύκια δεν επιτρέπουν την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών και δημιουργούν ένα αποκρουστικό θέαμα στους τουρίστες στην κατά τα άλλα βραβευμένη …με γαλάζια σημαία παραλία του νησιού.

Ο επιχειρηματίας της περιοχής του Αγίου Προκοπίου Αντώνης Μανδηλαράς καταγγέλλει όλα τα παραπάνω, τα οποία συμβαίνουν τη στιγμή που η ίδια η Ένωση Ξενοδόχων μέσω του προέδρου της έχει ανακοινώσει τις προσπάθειες …που θα πρέπει να ξεκινήσουν για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

«Παρακαλάμε για να κάνουν τα αυτονόητα. Δηλαδή την υποχρέωση που έχουν απέναντι στους πολίτες και τους επιχειρηματίες» σημειώνει ο κ. Μανδηλαράς ο οποίος έχει ενημερώσει το δήμο από τις αρχές Απριλίου ότι ο ίδιος ξεκινάει να κάνει πράξη την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ανοίγει από νωρίς τον Απρίλιο, το ξενοδοχείο του…

Στην παραλία (και μπροστά από το κατάλυμα του) κι εφέτος –όπως και τα προηγούμενα χρόνια- υπάρχουν 10-15 τόνοι από φύκια και οι επιχειρηματίες αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους εργάτες για να τα απομακρύνουν και να την καθαρίσουν.

«ΔΕΝ υπάρχει άλλη ΥΠΟΜΟΝΗ. 
ΛΥΠΑΜΑΙ που θα δυσαρεστήσω πολλούς φίλους και υποψήφιους νομίζοντας πως κάνω αντιπολίτευση, αλλά… αυτή είναι η αλήθεια, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ!» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μανδηλαράς.

Μάλιστα μέσα σε όλα έρχεται να προστεθεί και η όχληση από εργασίες σε γειτονικές επιχειρήσεις η οποία μόνο κακή εντύπωση κάνει στους τουρίστες που παραθερίζουν και ξυπνούν από τα χαράματα με τον ήχο και τη δόνηση των κομπρεσέρ…

Αναλυτικά το “ξέσπασμα” του κ. Μανδηλαρά:

Η ΥΠΟΜΟΝΗ μου εξαντλήθηκε. Προσπαθώ τα τελευταία χρόνια να επιμηκύνω την τουριστική περίοδο του ξενοδοχείου με αντίξοες συνθήκες. Θέλουμε και προσδοκούμε όλοι περισσότερες διανυκτερεύσεις στο νησί μας. Ανοίγουμε λοιπόν στα μέσα Απριλίου και μας τιμούν πολλοί τουρίστες μένοντας στο κατάλυμα μας. Την ίδια στιγμή όμως πολλοί επιχειρηματίες της τοπικής καθώς και των γύρω περιοχών συνεχίζουν ή και μόλις αρχίζουν κάποιες εργασίες (μπετά, χτισίματα, σοβαντίσματα) με τα κομπρεσέρ να δίνουν και να παίρνουν.
Συνεχής όχληση …σε εμάς; Στους τουρίστες, βέβαια! Και όταν παρακαλούμε να σταματήσουν ή έστω να ξεκινάνε αυτές οι εργασίες αργότερα από το καθιερωμένο, μετά τις 10 το πρωί, ώστε να φάνε αυτοί οι άνθρωποι που τους ζητάμε να έρθουν, το πρωινό τους με ηρεμία , λαμβάνουμε την απάντηση… «τί θες και ανοίγεις τοοοόσο νωρίς;»!!!

Να τρελαίνεται κανείς δηλαδή!
Δε θα μιλήσω για τα σκουπίδια! Το έχουν κάνει τόσοι πολλοί εδώ και καιρό, που πλέον έχει καταντήσει ανέκδοτο!

Και… ερχόμαστε και στα φύκια της παραλίας μας, της βραβευμένης και εφέτος, με τη γαλάζια σημαία.
Όχληση στο δήμο αρχές Απριλίου, 2 εβδομάδες πριν από το αναμενόμενο ξεκίνημα μας. «Ναι, θα τα μαζέψουμε, μην ανησυχείς!». Παράκληση ξανά 2, 3 μέρες πριν το ξεκίνημα. Παρακαλάμε δηλαδή να κάνουν την ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ τους!
Ξαναλέμε, έρχονται τουρίστες και πρέπει να έχουμε τις ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία μας.
Τόσα χρόνια γίνεται το ίδιο πράγμα, ακολουθείται η ίδια ακριβώς μέθοδος.
Φέτος, παραμονή των εκλογών, τίποτα… Άρχισα να στέλνω φωτογραφίες της παραλίας σε αντιδημάρχους, σε παρατρεχάμενους (φίλους φίλων, γνωστούς γνωστών κ.λπ.). Όλοι σαστίζουν στις εικόνες, πραγματικά. Αλλά… ΤΙΠΟΤΑ!!!!


Ξανά υποσχέσεις… Αύριο, το αργότερο μεθαύριο… λίγη ακόμα υπομονή, μου λένε.

Πόση ακόμη;;;

Εγώ, σαν επιχειρηματίας είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου;

Πληρώνω το δήμο για την ενοικίαση και μάλιστα σε τριετές συμβόλαιο;

Γιατί ο δήμος δεν είναι εντάξει απέναντί μου;

ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ του είναι να καθαρίσει την παραλία, ειδικά με τους τόσους τόνους φύκια.
Οι γειτονικοί επιχειρηματίες έχουν βάλει τους υπαλλήλους τους και μαζεύουν με τα χέρια, σε σακούλες. «Κάνε το ίδιο»… μου λένε. «Έχετε δει τα φύκια εδώ μπροστά;»… ρωτάω.
Περνάνε οι φορτηγατζήδες… Τους ρωτάω… γύρω στους 10 με 15 τόνους, μου λένε. Φανταστείτε πόσες μέρες, με πόσα άτομα να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα!!!!

ΔΕΝ υπάρχει άλλη ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΛΥΠΆΜΑΙ που θα δυσαρεστήσω πολλούς φίλους και υποψήφιους νομίζοντας πως κάνω αντιπολίτευση, αλλά… αυτή είναι η αλήθεια, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ!!
Καλή δύναμη σε όλους μας!
 Και καλή σεζόν να έχουμε !

(Visited 760 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*