Απάντηση της δημοτικής αρχής για τη χαμηλή απορροφητικότητα από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ

δήμος Νάξου δημοτικο συμβούλιο συνεδρίαση
Newsroom
30/05/2019 20:49
 
 
 

 

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε δελτίο τύπου της η παράταξη του Λεονάρδου Χατζηανδρέου στις 17 Μαρτίου, για τη χαμηλή απορρόφηση κονδυλίων από τα προγράμματα Φιλόδημος 1 και 2, δίνει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Όπως αναφέρει «ο κ. Χατζηανδρέου και οι συνεργάτες του κατηγορούν τον Δήμο για τη μικρή χρηματοδότηση που έλαβε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και αποκρύπτουν, δολίως, ότι στον Φιλόδημο είναι υπό ένταξη τρία σπουδαία έργα».

Όπως όμως διαβάζουμε στην ανακοίνωση του κ. Χατζηανδρέου δεν έχει γίνει απόκρυψη των παραπάνω «υπό ένταξη» έργων τα οποία αναφέρονται.

Ωστόσο οι πίνακες από το Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνουν την ιδιαίτερα χαμηλή απορρόφηση χρημάτων από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από τα παραπάνω προγράμματα που είναι μόλις 554.00 ευρώ και τη φέρουν στις τελευταίες θέσεις σε απορροφητικότητα ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων.

Πίνακας του Υπουργείου Εσωτερικών

Ωστόσο η δημοτική αρχή στην ανακοίνωση της κάνει λόγο και για ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις ύψους 45 εκ. που έλαβε ο δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων, χωρίς όμως να δίνει αναλυτικά στοιχεία και ημερομηνίες…

Η ανακοίνωση του δήμου:

Έργα ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους είναι η απάντησή μας στην προσπάθεια υποβάθμισης του έργου της δημοτικής αρχής από επίδοξους υποψήφιους δημάρχους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηανδρέου και οι συνεργάτες του κατηγορούν τον Δήμο για τη μικρή χρηματοδότηση που έλαβε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Αποκρύπτουν, όμως, δολίως, ότι στον Φιλόδημο είναι υπό ένταξη τρία σπουδαία έργα, ύψους 3,1 εκ. ευρώ (αποχέτευση Σαγκρίου-Βίβλου, αντικατάσταση δικτύου μεταφοράς νερού Δαμαριώνα-Φιλωτίου και αποκατάσταση οικίας Κουνέτη).

Αποκρύπτουν δολίως το γεγονός ότι ο Δήμος εξασφάλισε και απορρόφησε ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους που ξεπερνούν τα 12 εκ. ευρώ την τελευταία 4ετία.

Αποκρύπτουν δολίως ότι έργα που χρηματοδοτεί ο Φιλόδημος, όπως η αποκατάσταση των χωματερών και τα δίκτυα ύδρευσης, έχουν ήδη υλοποιηθεί από την Δημοτική Αρχή από άλλους ευρωπαϊκούς πόρους, ύψους πάνω από 20 εκ. ευρώ.

Είναι προφανής η προσπάθεια του Λεονάρδου Χατζηανδρέου να υποτιμήσει τα έργα του Δήμου, αποκρύπτοντας τις χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει ο παρούσα Δημοτική αρχή. Όχι μόνο δεν χάθηκαν πόροι, όπως παραπλανητικά υποστηρίζεται, αλλά απορροφήσαμε σημαντικά κονδύλια, που ξεπερνούν τα 45 εκ. ευρώ. Γι αυτό, λοιπόν, καλούμε τον κ. Χατζηανδρέου να αφήσει για λίγο τη διανομή των ρυπαρών εντύπων παραπληροφόρησης και να επισκεφθεί τον Δήμο, προκειμένου να ενημερωθεί για σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις που έχουμε εξασφαλίσει και τα έργα που υλοποιούμε!

Βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής μας ήταν πάντα η υλοποίηση έργων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την υλοποίηση έργων, μικρών και μεγάλων, που θα εξασφαλίσουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών

(Visited 229 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.