Φράγμα Τσικαλαριού και ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου τα έργα που επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Φράγμα Τσικαλαριού και ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου
Newsroom
19/06/2019 00:17
 
 
 

 

Το φράγμα Τσικαλαριού και ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου με την ηπειρωτική χώρα, έργο που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Στελίδας, είναι τα έργα που επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κ.κ. Μανιός, Συρμαλένιος, Συρίγος, Γάκης και Ρήγου επιθεώρησαν τα δυο σημαντικά για το νησί έργα στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στη Νάξο το Σαββατοκύριακο και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη των εργασιών.

Σε πλήρη ανάπτυξη οι εργασίες για την ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου

Φράγμα Τσικαλαριού και ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι εργασίες της Β’ Φάσης της Διασύνδεσης των Κυκλάδων (διασύνδεση Νάξου με Πάρο και Μύκονο και αναβάθμιση των διασυνδέσεων Εύβοιας-Άνδρου και Άνδρου-Τήνου) και της Γ’ Φάσης (πόντιση δεύτερου καλωδίου μεταξύ Λαυρίου και Σύρου), με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του τρέχοντος έτους και το 2020 αντίστοιχα.

Φράγμα Τσικαλαριού και ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου

Τα έργα αυτά πιάνουν το «νήμα» από εκεί που το άφησε η Α’ Φάση της Διασύνδεσης που έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και έναν περίπου χρόνο, με ευεργετικές συνέπειες για τους μόνιμους κατοίκους και τους πολυάριθμους επισκέπτες της Σύρου, της Πάρου της Μυκόνου και των μικρότερων γειτονικών νησιών.

Οι εργασίες στη Στελίδα Νάξου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς ώστε να πραγματοποιηθεί η διασύνδεση με την Πάρο και την Μύκονο και στη συνέχεια με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Το φράγμα του Τσικαλαριού

Φράγμα Τσικαλαριού και ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου

Ένα έργο το οποίο αναμένεται να δώσει «πνοή» στο θέμα της λειψυδρίας στο νησί, το φράγμα Τσικαλαριού, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Αν και το έργο έχει περάσει από «σαράντα κύματα», επιτέλους βρίσκεται σε καλό δρόμο και με την ολοκλήρωση του θα ανακουφίσει το νησί από την έλλειψη νερού.

Το φράγμα θα έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει 3 εκατ. κυβικά νερού τα οποία σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου, θα χρησιμοποιούνται για άρδευση.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησαν με τους τεχνικούς και υπεύθυνους του έργου που τους ενημέρωσαν ότι οι εργασίες προηγούνται του χρονοδιαγράμματος.

Φράγμα Τσικαλαριού και ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου με Πάρο και Μύκονο και στη συνέχεια με την ηπειρωτική χώρα είναι δυο έργα πνοής για το νησί της Νάξου, δήλωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη των εργασιών.

(Visited 961 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*