Στο χαντάκι του αεροδρομίου Νάξου αεροσκάφος της Sky express – Σώοι οι επιβάτες – Κλειστό το αεροδρόμιο

Στο χαντάκι του αεροδρομίου αεροπλάνο της sky express
Newsroom
12/07/2019 22:36
 
 
 

 

Στο χαντάκι του αεροδρομίου κατέληξε αεροσκάφος της Sky express την ώρα που επιχειρούσε να απογειωθεί από τη Νάξο. Το αεροδρόμιο του νησιού έκλεισε και γίνονται προσπάθειες επαναφοράς του αεροσκάφους στο διάδρομο του αεροδρομίου.

Η πτήση Νάξος-Αθήνα ήταν προγραμματισμένη για τις 5:30 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr στο αεροπλάνο είχαν επιβιβαστεί 46 επιβάτες που μαζί με το τριμελές πλήρωμα ήταν έτοιμο για αναχώρηση.

Ο πιλότος, στην προσπάθειά του να ξεκινήσει την τροχοδρόμηση του αεροσκάφους (ΑΤR 42), για άγνωστη αιτία, κατέληξε στο χαντάκι του αεροδρομίου.

Στο χαντάκι του αεροδρομίου αεροπλάνο της sky express

Αμέσως το αεροδρόμιο έκλεισε, σήμανε συναγερμός και οι αρμόδιες αρχές του νησιού βρέθηκαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να συνδράμουν στο περιστατικό. 

Λίγο αργότερα, εμπειρογνώμονες της sky express κατέφθασαν στο νησί με ελικόπτερο προκειμένου να ερευνήσουν το περιστατικό και να οργανωθεί η επιχείρηση της απομάκρυνσης του αεροσκάφους από το χαντάκι.

Στο χαντάκι του αεροδρομίου αεροπλάνο της sky express

Στο σημείο ακόμα και αυτή την ώρα (22:32) βρίσκονται γερανοί και φορτηγά προκειμένου να βρεθεί τρόπος να επαναφέρουν το αεροπλάνο στον αεροδιάδρομο και να ανοίξει το αεροδρόμιο για τις προγραμματισμένες πτήσεις του Σαββάτου. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο εάν και πότε η επιχείρηση που έχει στηθεί θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Για το αεροπορικό συμβάν στο αεροδρόμιο της Νάξου έχει ενημερωθεί για ενέργειές της η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Πανικός για τους 46 επιβάτες

Οι επιβάτες, αρχικά υπέστησαν σοκ, όμως σώοι και αβλαβείς, αφού δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο και μεταφέρθηκαν στο πλοίο όπου αναχώρησαν ακτοπλοϊκώς για το λιμάνι του Πειραιά.

Όπως δήλωσε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Ιωάννης Λιδάκης, εμπορικός διευθυντής της Εταιρείας, τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ η εταιρεία  όπως ανέφερε έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες απομάκρυνσης του αεροσκάφους από το σημείο του ατυχήματος.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία προγραμματισμένη πτήση της Παρασκευής της Olympic Air από την Αθήνα προς Νάξο ακυρώθηκε λόγω του περιστατικού.

(φώτο 1: Andreas Farkonas)

(Visited 2,934 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.