Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο Νάξου – Απομακρύνθηκε το αεροσκάφος που είχε πέσει στο χαντάκι

αεροδρόμιο Νάξου αεροσκάφος sky express
Newsroom
13/07/2019 14:12
 
 
 

 

Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο Νάξου που είχε κλείσει μετά το ατύχημα που συνέβη την Παρασκευή το απόγευμα με αεροπλάνο της Sky express.

Η απομάκρυνση του αεροσκάφους έγινε από κλιμάκιο τεχνικών με τη συνδρομή γερανού και άλλων βαρέως τύπου οχημάτων. Η διαδικασία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

αεροδρόμιο Νάξου αεροσκάφος sky express

Το αεροπλάνο αφού μετακινήθηκε από το χαντάκι μεταφέρθηκε στην μπροστινή πλευρά στο διάδρομο του αεροδρομίου προκειμένου να διεξάγεται ομαλά η κίνηση των αεροπλάνων που προσγειώνονται.

Σοβαρές ελλείψεις στο αεροδρόμιο Νάξου

Με το παραπάνω συμβάν στην επιφάνεια έρχονται για ακόμα μια φορά οι σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζει το αεροδρόμιο Νάξου και για τις οποίες δεν έχει υπάρξει μέριμνα από τους αρμόδιους, παρά το γεγονός ότι χρόνο με το χρόνο αυξάνονται οι πτήσεις και οι αφίξεις στο αεροδρόμιο του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ δεν υπάρχει η λεγόμενη ζώνη ασφάλειας, όπως και περίφραξη, ενώ ο φωτισμός σήμανσης είναι ελλιπής. Σε αυτά προστίθενται η απουσία ανεμουρίων, η ημιλειτουργία των φώτων του διαδρόμου, ενώ εκτός λειτουργίας είναι τα φώτα προσέγγισης (τα ονομαζόμενα APAPI) σε δύο διαδρόμους.

Αυτά, μαζί με την έλλειψη αίθουσας αναχώρησης , αλλά και ιδιαίτερα με την χωρίς όρια εντατικοποίηση της δουλειάς των πληρωμάτων των αεροσκαφών, των εργαζόμενων στο έδαφος του αεροδρομίου και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δείχνουν πώς λειτουργεί ένα αεροδρόμιο που τους καλοκαιρινούς μήνες υποδέχεται περίπου 70.000 επιβάτες.

(Visited 917 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*