Τουριστική Νάξος με σκοτεινούς δρόμους

Τουριστική Νάξος με σκοτεινούς δρόμους
Newsroom
07/08/2019 23:37
 
 
 

 

Τουριστική Νάξος με σκοτεινούς δρόμους – Επικίνδυνος ο δρόμος στην ευθεία του αεροδρομίου

Στο σκοτάδι είναι βυθισμένοι τουριστικοί και όχι μόνο, δρόμοι της Νάξου στο ζενίθ της τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού στο νησί.

Τα παράπονα που δέχεται καθημερινά το naxostimes είναι πολλά και κυρίως αναφέρονται στο δρόμο του αεροδρομίου –τον πλέον βεβαρημένο με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση- ο οποίος είναι σκοτεινός εδώ και αρκετές νύχτες αφού οι λάμπες στις κολώνες δεν ανάβουν και κανείς από τους αρμόδιους δεν δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον.

«Είναι ο δρόμος με τη μεγαλύτερη κίνηση στο νησί. Πολλοί τουρίστες περπατούν σε αυτό το δρόμο τη νύχτα με κίνδυνο, κυριολεκτικά τη ζωή τους!» σημειώνει αναγνώστρια του naxostimes.gr η οποία σε κατάσταση ΣΟΚ μας γνωστοποίησε ότι λίγο έλειψε να χτυπήσει τουρίστα που περπατούσε στο δρόμο, στην ευθεία του αεροδρομίου, την Τρίτη το βράδυ.

«Ήταν απόλυτο σκοτάδι, τα φώτα του αυτοκινήτου δεν είναι αρκετά για να δεις τους πεζούς που περπατούν στο πλάι του δρόμου και σε προσπέραση αναγκάστηκα να πάω λίγο πιο δεξιά και παραλίγο να χτυπήσω τουρίστα που περπατούσε… Τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές; Τι κάνει ο δήμος; Επιτρέπεται ένα τουριστικό νησί να είναι χωρίς φωτισμό στους κεντρικούς δρόμους και μάλιστα αυτούς με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία;» σημειώνει η κ. Κ.Α.

Δρόμος ακατάλληλος για πεζούς και ποδηλάτες

Ο δρόμος, αν και είναι παραλιακός και οδηγεί σε κοντινές ή και σε μακρινές τουριστικές περιοχές, παραλίες και επιχειρήσεις, δε διαθέτει πεζοδρόμιο ή οποιοδήποτε άλλο χώρο για να μπορούν να περπατούν με ασφάλεια οι πεζοί ή να μπορούν να διέρχονται οι ποδηλάτες.

Σε όλα αυτά, καταμεσής καλοκαιριού έρχεται και το βραδινό απόλυτο σκοτάδι, αφού οι λάμπες στις κολώνες δεν ανάβουν και όσοι κυκλοφορούν πεζοί ή με ποδήλατο …πραγματικά κινδυνεύουν.

Αν μη τι άλλο, οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει άμεσα να φροντίσουν να φωτιστεί τη νύχτα ο δρόμος, πριν να είναι αργά.

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο δρόμο στο παρελθόν έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές και έχουν γίνει πολλά τροχαία ατυχήματα.

Ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός τουριστικός δρόμος που είναι σκοτεινός καλοκαιριάτικα αφού υπάρχουν καταγγελίες για αρκετές ακόμα περιοχές και δρόμοι της Νάξου που είναι βυθισμένοι στο σκοτάδι, όπως ο δρόμος πίσω από το αεροδρόμιο (προς Αγία Άννα-Πλάκα) που επίσης είναι δρόμος αυξημένης κυκλοφορίας.

(φώτο: δρόμος – ευθεία αεροδρομίου Νάξου 06-08-2019)

(Visited 2.839 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*