Με απόλυτη επιτυχία το 1ο «Wild Donkey Festival» στο Σκαδό Νάξου (φώτος)

«Wild Donkey Festival»
Newsroom
06/09/2019 02:18
 
 
 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 1ου καλλιτεχνικού φεστιβάλ του Συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου «Wild Donkey Festival» που διεξήχθη από τις 12 έως τις 16 Αυγούστου στο πανέμορφο χωριό του νησιού, Σκαδό.

Οι εκδηλώσεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο ενός πρωτότυπου, καλλιτεχνικού φεστιβάλ που εκτός από τον καθιερωμένο χορό του Συλλόγου, περιελάμβανε τις εξής εκδηλώσεις:

Εικαστική έκθεση

«Wild Donkey Festival»

Εικαστική έκθεση, στην οποία συμμετείχαν με τα έργα τους αρκετοί, συμπατριώτες μας κατά κύριο λόγο, εκθέτες, φωτίζοντας το χωριό με τους πίνακες και τις φωτογραφίες τους κατά μήκους του κεντρικού μονοπατιού, ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου ζωντάνεψαν οι μνήμες, από την έκθεση παλιών φωτογραφιών των ανθρώπων του χωριού, σε επιμέλεια του Γιάννη Πρεβενιού. Χρώμα και φως πήρε βέβαια και η ανακαινισμένη φάμπρικα (ελαιοτριβείο), όπου φιλοξενήθηκε έκθεση γλυπτικής . Για τον φωτισμό της φάμπρικας, αλλά και όλων των χώρων που φωτίστηκαν, μερίμνησε ο ταμίας του Δ.Σ., Κώστας Μαύρος.

Φιλοζωική εκδήλωση

Φιλοζωική εκδήλωση, με θέμα: «αγαπώ το γαϊδουράκι μου (love my donkey)», στόχος της οποίας ήταν η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σχετικά με την μεταχείριση των αγαπητών τετράποδων. Συμμετείχαν τρεις ιδιοκτήτες με τα γαϊδουράκια τους, ένας από το Σκαδό και δύο από την Μέση, οι οποίοι κλήθηκαν από την τριμελή κριτική επιτροπή που όρισε το Δ.Σ., αποτελούμενη από τους Νίκο Φάρκωνα, Ανδρέα Παπαϊωάννου και Μαρία Μαύρου, να απαντήσουν σε ερωτήσεις αναφορικά με το πώς περιποιούνται και προστατεύουν τα γαϊδουράκια τους. Το κοινό ενθουσιάστηκε και με τις τρεις συμμετοχές, καθεμία εκ των οποίων έλαβε και από μία ψήφο των κριτών. Το έπαθλο τελικά, ύψους 300,00 €, χορηγία της Σοφίας Μανωλά-Παπαϊωάννου, μοιράστηκε διά του τρία, απόφαση που επιδοκιμάστηκε από το κοινό.

Αγώνας δρόμου

«Wild Donkey Festival»

Αγώνας δρόμου – Hash Run, εντός και στα πέριξ του χωριού, με συμμετέχοντες όλων των ηλικιών. Τον τερματισμό διαδέχθηκε πάρτι με μουσική και φαγητό, ευγενική χορηγία του σεφ Στέλιου Κορρέ. Η μουσική επιμέλεια καθώς και η ηχητική κάλυψη του φεστιβάλ ήταν προσφορά του Νίκου Φάρκωνα, αντιπροέδρου του Δ.Σ.

Κυνήγι θησαυρού

Κυνήγι θησαυρού, με στοιχεία και γρίφους, η διαδοχική λύση των οποίων οδηγούσε στην εύρεση του θησαυρού. Το έπαθλο για τον νικητή ήταν 100,00 €, χορηγία της Κικής Μανωλά-Κουταλιανού.

Νησιώτικο γλέντι

«Wild Donkey Festival»

Τον καθιερωμένο πια, χορό του Συλλόγου, στο προαύλιο του Γυμνασίου, με το συγκρότημα της οικογένειας Κορρέ. Η προσέλευση του κόσμου υπήρξε πραγματικά εντυπωσιακή, και τα 500 εισιτήρια που διέθεσε ο Σύλλογος εξαντλήθηκαν και απεδείχθησαν μάλλον ανεπαρκή.

Ευχαριστίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκαδιωτών Μεσωτών με ανακοίνωση του ευχαριστεί όλους τους συντελεστές, εθελοντές, καλλιτέχνες, χωριανούς, μέλη του Δ.Σ. και χορηγούς, για την ανιδιοτελή, ομαδική τους προσπάθεια, που απέφερε καρπούς.
Η εικόνα του χωριού πραγματικά άλλαξε, έστω και για λίγες ημέρες, και θύμισε στους πρεσβύτερους εικόνες από το παρελθόν.

Επιπλέον, το Δ.Σ. ιδιαίτερα ευχαριστεί την Μαριάντα Παπαϊωάννου, εκ των εμπνευστών, μαζί με τον Αγαπητό Πιτταρά, της ιδέας του φεστιβάλ και αεικίνητη εργάτιδα για την πραγματοποίησή του, με καίρια συμβολή στην επιτυχία του.

«Wild Donkey Festival»

“Ευελπιστούμε ότι το εγχείρημα έτυχε αποδοχής και θα γίνει στο εξής θεσμός για τα χωριά μας, Σκαδό και Μέση” σημειώνει ο Σύλλογος και προσθέτει ότι η στόχευση του Συλλόγου ήταν εξ αρχής διττή: αφ’ενός να προκύψει ένα ψυχαγωγικό και ζωογόνο για τον τόπο πολιτιστικό γεγονός και αφ’ετέρου να διατρανωθεί ότι υπάρχουν και τα χωριά Σκαδό και Μέση, με την ιστορία, τους ανθρώπους και την ξεχωριστή ομορφιά τους και διεκδικούν από τις αρμόδιες αρχές μέριμνα για τα προβλήματά τους και γενικώς, καλύτερη και πιο συνετή μεταχείριση από αυτήν που ως σήμερα έχουν.

Ο κατάλογος των εκθετών

ΓΛΥΠΤΙΚΗ

1. Σόφη Παπαϊωάννου
2. Αγαπητός Πιτταράς
3. Νίκος Φάρκωνας
4. Νικηφόρος Φιλιππουπολίτης

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

1. Ματίνα Επταήμερου
2. Μαρίνα Καρούση
3. Νικηφόρος Κουτσοκέρης
4. Ελισάβετ Μαύρου
5. Ανδριάνα Μελετάκου
6. Μαριάντα Παπαϊωάννου
7. Κατερίνα Πιτταρά
8. Ελένη Σπανούδη
9. Ανατολή Φάκα
10. Ολυμπία Χατζή
11. Κώστας Χωριανόπουλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

1. Ανδριάνα Κουταλιανού
2. Στέλλα Χατζή
3. Σοφία Ταζέ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

1. Γιάννης Πρεβενιός

«Wild Donkey Festival»

«Wild Donkey Festival»

«Wild Donkey Festival»

«Wild Donkey Festival»

«Wild Donkey Festival»

(Visited 782 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*