Δημοτικό συμβούλιο: Το νέο προεδρείο και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής (video)

δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Newsroom
09/09/2019 01:04
 
 
 

 

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε την Κυριακή το πρωί το νέο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την εκλογή του προεδρείου, των μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Με παρόντες το σύνολο των δημοτικών συμβούλων η ψηφοφορία για το προεδρείο ήταν φανερή ενώ για τις δυο επιτροπές μυστική.

Της συνεδρίασης αρχικά προέδρευσε ο Νίκος Σιδερής, (που εκλέχτηκε με τις περισσότερες ψήφους), ο οποίος και συγκάλεσε τη συνεδρίαση όπως ορίζει ο νόμος.

Ο πρόεδρος που προτάθηκε από την πλειοψηφία ήταν ο Φώτης Μαυρομάτης ο οποίος και εκλέχτηκε. Για τη θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε από την παράταξη του κ. Χατζηανδρέου, ο Μανώλης Κορακίτης και γραμματέας από την παράταξη του Βασίλη Βρούτση, η Κατερίνα Φουτάκογλου.

Ο Βασίλης Βρούτσης πρότεινε για τη θέση του προέδρου την κ. Μαργαρίτη, πρόταση που δεν έγινε δεκτή από την ίδια.

Εκλογή προεδρείου

Τον κ. Μαυρομάτη ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Η παρατάξεις των κ.κ. Χατζηανδρέου και Βρούτση ψήφισαν «παρών» και ο κ. Γιάννης Κορρές λευκό.

Τον κ. Κορακίτη ψήφισε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων πλην του κ. Πολυκρέτη και του κ. Κορρέ και την κ. Φουτάκογλου επίσης το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, πλην του κ. Δημήτρη Μανιού και του κ. Γιάννη Κορρέ.

Ο Φώτης Μαυρομάτης αφού ευχαρίστησε το σώμα για την εκλογή του ευχήθηκε «καλή θητεία» σε όλους και υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει τη συνεργασία για να πάει ο δήμος μπροστά. «Θα κάνω το καλύτερο δυνατόν και θα προσφέρω με ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις» σημείωσε.

Ο κ. Χατζηανδρέου υπογράμμισε ότι η παράταξη του θα ασκήσει σοβαρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση με σοβαρές προτάσεις που θα βοηθάνε το έργο της δημοτικής αρχής. «Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε θετικό και σοβαρό μέτρο που θα προτείνει το δημοτικό συμβούλιο και η διοίκηση του δήμου» υπογράμμισε.

Ο κ. Βρούτσης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, είπε ότι ο ίδιος και η παράταξή του έχουν «μηδενίσει το κοντέρ» και ευχήθηκε μια νέα αρχή σε πλαίσια συνεργασίας.

Εκλογή μελών οικονομικής επιτροπής

Μετά από προτάσεις του δημάρχου Δημήτρη Λιανού και των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Λεονάρδου Χατζηανδρέου και Βασίλη Βρούτση, με μυστική ψηφοφορία εκλέχτηκαν τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής τα οποία είναι:

Πρόεδρος: Δημήτρης Λιανός (δήμαρχος)

Μέλη:
Βαγγέλης Κατσαράς με αναπληρωτή το Δημήτρη Μανιό
Νίκος Βαθρακοκοίλης με αναπληρωτή το Νίκο Σιδερή
Βαγγέλης Παντελιάς με αναπληρωτή το Γιάννη Τσολάκη
Μανώλης Πολυκρέτης με αναπληρωτή τον Ηλία Ορφανό

Από τη μειοψηφία:
Λεονάρδος Χατζηανδρέου με αναπληρωτή τον Αντώνη Πιτταρά
Βασίλης Βρούτσης με αναπληρωτή τον Αντώνη Βασαλάκη

Εκλογή μελών επιτροπής ποιότητας ζωής

Στην επιτροπή Ποιότητας ζωής προεδρεύει ο δήμαρχος ή ορισμένος από το δήμαρχο αντιδήμαρχος.
Ο κ. Λιανός παραχώρησε τη θέση του προέδρου στον Μανώλη Πολυκρέτη. Τα δυο μέλη – αντιδήμαρχοι που ορίστηκαν είναι οι κ.κ. Δημήτρης Μανιός και Βαγγέλης Παντελιάς με αναπληρωματικούς τους κ.κ. Βαθρακοκοίλη και Κατσαρά ενώ μετά από μυστική ψηφοφορία τα μέλη που εκλέχτηκαν είναι:

Βούλα Μαργαρίτη με αναπληρωτή το Νίκο Σιδερή
Ηλίας Ορφανός με αναπληρωτή το Γιάννη Τσολάκη

Από τη μειοψηφία:
Αντώνης Πιτταράς με αναπληρωτή το Νίκο Κάρλοβιτς
Γιάννης Μαράκης με αναπληρωτή το Μανώλη Βάβουλα και την Κατερίνα Φουτάκογλου.

Στη πρώτη αυτή συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου το παρών έδωσε και ο π. Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης ο οποίος παρακολούθησε τη διαδικασία από τις καρέκλες του κοινού.

Να σημειωθεί ότι η θητεία των μελών της Οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής θα είναι διετής (μέχρι το Νοέμβριο του 2021).

(Visited 628 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*