Νάξος: Το πρώτο θέμα που δεν μπόρεσε να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή (video)

δημοτικού συμβουλίου
Newsroom
04/11/2019 03:46
 
 
 

 

Ενωμένη η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υπερίσχυσε των ψήφων της δημοτικής αρχής και το θέμα εκμίσθωσης καλλιεργήσιμων εκτάσεων γης (δημοτικών ακινήτων) στην κοινότητα Σαγκρίου δεν «πέρασε» από το δημοτικό συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίαση του.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σαγκρίου Νάξου κ. Μανιός, που ήταν παρών στη συνεδρίαση, εισηγήθηκε απόφαση του τοπικού συμβουλίου, να προηγηθεί τοπογραφική αποτύπωση για το εν λόγω ακίνητο και μετά να ακολουθήσει η έγκριση της εκμίσθωσής του από το δημοτικό συμβούλιο.

Τόσο ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός όσο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης προσπάθησαν να πείσουν το σώμα ότι θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της εκμίσθωσης και μετά, κατά τη συζήτησή του στην οικονομική επιτροπή, να έχει προχωρήσει και η τοπογραφική αποτύπωση. Αυτό που τόνισε ο κ. Μαυρομάτης είναι ότι η εκμίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου γίνεται «εδώ και 20 χρόνια» από όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, χωρίς να υπάρχει τοπογραφικό.

Ωστόσο και οι τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας, ομόφωνα, ζήτησαν την αναβολή του θέματος μέχρι να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη και του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Σαγκρίου.

Έτσι με 14 ψήφους υπέρ της αναβολής συζήτησης του θέματος της εκμίσθωσης καλλιεργήσιμων εκτάσεων γης (δημοτικών ακινήτων) στην κοινότητα Σαγκρίου, αναβλήθηκε, κόντρα στη δημοτική αρχή που αυτή τη φορά ήταν «μειοψηφία»…

Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο έχει 13 έδρες ενώ συνολικά οι παρατάξεις της μειοψηφίας 14. Μάλιστα από την παραπάνω συνεδρίαση απουσίαζαν και κάποιοι σύμβουλοι του Δημήτρη Λιανού.

(Visited 576 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*