Επιδοτούμενο ρεύμα για τους κατοίκους της Κορώνου ζητά ο πρόεδρος του χωριού

aioliko parko koronou 2
Newsroom
13/11/2019 04:30
 
 
 

 

Επιδοτούμενο ηλεκτρικό ρεύμα στην Κόρωνο ζητά ο πρόεδρος του χωριού Γιάννης Κωνσταντάκης με επιστολή του στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ορεινού χωριού της Νάξου θα πρέπει και στην Κόρωνο να εφαρμοστεί η νομοθεσία περί επιδοτούμενου ρεύματος αφού στην περιοχή λειτουργεί από το 2010 σταθμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (9 ανεμογεννήτριες).

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων της Κορώνου που ποτέ δεν έχουν δει να αποδίδεται στα τιμολόγια της ΔΕΗ η έκπτωση που δικαιούνται αν και αρκετές φορές μέσω των προέδρων του χωριού έχουν εκφραστεί ανάλογα αιτήματα.

Η επιστολή του κ. Κωνσταντάκη:

ΘΕΜΑ: Η μη υλοποίηση του νόμου με ΦΕΚ 3497 για επιδοτούμενο ρεύμα σε περιοχές που λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ

Αξιότιμε κύριε υπουργέ, όπως γνωρίζετε στις 23/12/2014 οι υπουργοί: Περιβάλλοντος & Ενέργειας και ο υπουργός Εσωτερικών συναποφάσισαν όπως για περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ, ο συντελεστής επιδότησης ανά τετράμηνο, για τα οικιακά τιμολόγια να είναι: Από 0 έως 2000 κιλοβατώρες  100% (δωρεάν) και από 2000 έως 3000 κιλοβατώρες με 50% επιδότηση.

Επί του παραπάνω θέματος, στο χωριό μας Κόρωνος Νάξου που έχουμε από το 2010 εννέα ενεργές ανεμογεννήτριες  δεν μας δόθηκε ποτέ δωρεάν ρεύμα!

Ένα άλλο θέμα άσχετο με το προαναφερόμενο: Η ΔΕΗ παίρνει το 1% από τον τζίρο της εταιρείας Αιολικού Πάρκου Κορώνου, για να μας το αποδίδει (σε οικιακά τιμολόγια) και μέχρι στιγμής τα χρήματα που μας έχει αφαιρέσει είναι ελάχιστα! Και επ’ αυτού, σας παρακαλούμε να το δείτε, μέσω του υπουργείου σας.

Κύριε υπουργέ, για όλους τους παραπάνω λόγους και για το ότι είμαστε ένα ορεινό χωριό με λιγοστά εισοδήματα, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την εφαρμογή του νόμου ή να μας δίνει το δωρεάν ρεύμα η ΔΕΗ ή με υπουργική σας απόφαση, να πάρουμε το επιδοτούμενο ρεύμα κατευθείαν από την εταιρεία των ανεμογεννητριών.

(Visited 216 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.