Καθαρίστηκαν τα φύκια που είχαν «σκεπάσει» το δρόμο προς την Πορτάρα Νάξου

φύκια Πορτάρα
Newsroom
29/01/2020 12:36
 
 
 

 

Μπροστά από ένα ιδιαίτερο θέαμα βρέθηκαν όσοι περπάτησαν τις τελευταίες μέρες στο δρόμο που οδηγεί στο Ναό του Απόλλωνα (Πορτάρα) στη Νάξο.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο μετά από θυελλώδεις ανέμους, ο δρόμος ήταν στρωμένος από ένα τεράστιο «χαλί» με φύκια που παρέσυραν οι άνεμοι.

Σήμερα, με ανοιξιάτικο καιρό, συνεργείο του δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Νάξου καθάρισαν την περιοχή τόσο από τα φύκια όσο και από πέτρες και βότσαλα που είχαν παρασύρει τα κύματα στη στεριά.

Οι πολύ ισχυροί και κατά διαστήματα θυελλώδεις άνεμοι (που ξεπέρασαν και τα 10 μποφόρ κατά τις κακοκαιρίες του Γενάρη), παρέσυραν μεγάλους όγκους από φύκια από τη βορινή παραλία της Γρόττας και τα εναπόθεσαν στο δρόμο για το Ναό του Απόλλωνα με αποτέλεσμα να έχει στρωθεί στην κυριολεξία από ένα «καφέ χαλί». Τα φύκια είχαν σκεπάσει σχεδόν όλο το δρόμο μέχρι το Βίντσι.

 

(Visited 1.260 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.