«Σφαγμένη» χελώνα βρέθηκε στον Άγιο Προκόπη Νάξου

Newsroom
04/02/2020 21:04
 
 
 

Μπροστά σε ένα ακόμα δυσάρεστο συμβάν βρέθηκε ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» την Κυριακή το μεσημέρι…

Ο Σύλλογος ενημερώθηκε από περαστικό για εκθαλασσωμένη χελώνα στην παραλία του Αγίου Προκοπίου κι αφού ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Νάξου έσπευσε στο σημείο και εντόπισε το τραυματισμένο μέχρι θανάτου, θαλάσσιο ερπετό.

Όπως αναφέρει, αντίκρισαν μια ενήλικη αρσενική Caretta – caretta που βρίσκονταν στην ακτογραμμή σε ημιθανή κατάσταση.

«Εντοπίσαμε τη χελώνα που αρχικά φαίνονταν ζωντανή. Τη μεταφέραμε στην παραλία και διαπιστώσαμε ότι ήταν σε ημιθανή κατάσταση ή είχε επιθανάτιες αντιδράσεις» σημειώνει ο Σύλλογος.

Αφού επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του θαλάσσιου ερπετού και μετά από λεπτομερή έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η χελώνα είχε στο λαιμό της μια τομή 5 εκατοστών η οποία έτρεχε ακόμα αίμα…

Στη συνέχεια στο σημείο κατέφθασαν το Λιμενικό και κτηνίατροι της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Πραγματοποιήθηκε νεκροψία στο άτυχο ερπετό και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του προήλθε από «τέμνον όργανο στην περιοχή του λαιμού».

«Να μην επαναληφθούν γεγονότα προηγούμενων ετών»

Σε οργισμένη ανακοίνωση του, ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Ενώ πιστεύαμε ότι τέτοιες απάνθρωπες ενέργειες δεν θα επαναληφθούν στο νησί μας, μια «ανακάλυψη» ήρθε να μας διαψεύσει και να μας θυμίσει ότι οι εγκληματίες συνεχίζουν να δρουν κατά αυτόν τον τρόπο στις θάλασσες μας».

Χωρίς να μπορεί να ξεχάσει τα δεκάδες περιστατικά τα τελευταία χρόνια με τις σκοτωμένες χελώνες σε παραλίες του νησιού ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι: «Αφήνουμε τις αρμόδιες αρχές και τη δικαιοσύνη να πράξουν τα περεταίρω νόμιμα και ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία χελώνα που έχασε τη ζωή της με αυτό τον τρόπο και να μην επαναληφθούν γεγονότα προηγούμενων ετών».

(Visited 736 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*