Σε αποχή την Τρίτη 18/2 οι δικηγόροι της Νάξου

dikastirio naxou
Newsroom
17/02/2020 13:11
 
 
 

 

Την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου έλαβε την παραπάνω απόφαση εφαρμόζοντας την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη την 18/2/2020, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επαναφορά της υποχρέωσης καταβολής δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελούς Πρωτοδικείου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ και σε εκκρεμείς υποθέσεις.

Πλαίσιο αδειών

Όπως αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου, άδειες θα χορηγούνται για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

1. Παραγραφές – Προθεσμίες.
2. Ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής και για πλημμελήματα που από το χρόνο τέλεσης της πράξης έχει συμπληρωθεί εξαετία σε α΄ βαθμό και επταετία σε β΄ βαθμό.
3. Αυτόφωρη διαδικασία.

Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση των προτάσεων (20ήμερο), 100 ημερών και προσθήκης.

Αναβολές

Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους δικηγόρους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Διευκρινίζεται ότι τις ημέρες της αποχής, δεν επιτρέπεται η κατάθεση δικογράφων, καθώς και η διενέργεια κάθε είδους διαδικαστικών πράξεων στις Γραμματείες των Δικαστηρίων (λήψη αντιγράφων, πιστοποιητικών κ.λ.π), επίσης η υπογραφή και επίδοση αποφάσεων, επιταγών προς πληρωμή και εκτέλεση, εξώδικων δηλώσεων, οι παραστάσεις σε Συμβολαιογραφεία, Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία.

(Visited 116 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*