Ο Κουδουνάτος PlaymoGreek που «γεννήθηκε» από ένα μεγάλο έρωτα

playmoGreek Playmobil
Newsroom
19/02/2020 17:45
 
 
 

 

Είναι ένα έργο τέχνης που συνδυάζει δυο μεγάλες αγάπες του Φρατζέσκου. Τα Playmobil και τους Απεραθίτες Κουδουνάτους.

Η Βούλα, θέλοντας να δείξει την τεράστια αγάπη της στο Φρατζέσκο Μαργαρίτη σκέφτηκε να του δωρίσει κάτι ξεχωριστό την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Είχε μάθει για τον Πέτρο Καμινιώτη, το δημιουργό των PlaymoGreek και αποφάσισε να επικοινωνήσει μαζί του για να δημιουργήσει το «δώρο» του αγαπημένου της. Έτσι του έστειλε όλα τα απαραίτητα, βίντεο και φωτογραφίες με τους κουδουνάτους της Απειράνθου κι εκείνος, με το απίστευτο ταλέντο του έφτιαξε αυτό το αριστούργημα, τον Κουδουνάτο PlaymoGreek.

Μοναδικό κομμάτι!

Η χαρά και η έκπληξη του Φρατζέσκου ήταν μεγάλη όταν την ημέρα των ερωτευμένων έλαβε από την κοπέλα του, τη Βούλα Μπακάλου αυτό το συμβολικό δώρο που όμοιο του δεν υπάρχει άλλο μιας και είναι μοναδικό κομμάτι!

«Δεν υπάρχει αντίγραφο ούτε είναι προς πώληση στο εμπόριο. Είναι μόνο ένα κομμάτι και το έχω εγώ στο σπίτι μου» σημείωσε ενθουσιασμένος ο Φρατζέσκος Μαργαρίτης στο naxostimes.gr.

Ο 21χρονος Πέτρος Καμινιώτης είναι ο δημιουργός των υπέροχων PlaymoGreek. Τα Playmobil εδώ και πολλά χρόνια αποτελούν ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών σε όλο τον κόσμο και ο Πέτρος ντύνει τις αγαπημένες φιγούρες με χειροποίητες ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του, χρησιμοποιεί απλά υλικά όπως κομμάτια χαρτιού ή υφάσματος, κουμπώματα σκουλαρικιών και ότι άλλο του φανεί χρήσιμο προκειμένου να μετατρέψει τις φιγούρες των playmobil σε πραγματικά έργα τέχνης.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, τα PlaymoGreek εκτίθενται στο Ιστορικό Μουσείο και στο Λύκειο των Ελληνίδων.

Ο Κουδουνάτος της Απειράνθου θα συμπεριληφθεί στη συλλογή του Πέτρου Καμινιώτη

Με χαρά υποδέχτηκε την «παραγγελία» της Βούλας ο Πέτρος Καμινιώτης αφού γι αυτόν είναι πρόκληση μια νέα φορεσιά, τη στιγμή μάλιστα που προσπαθεί να φτιάξει παραδοσιακές φορεσιές από όσα περισσότερα μέρη μπορεί.

Όπως δηλώνει ο δημιουργός των playmoGreek στο naxostimes.gr ο Κουδουνάτος της Απειράνθου θα συμπεριληφθεί στην υπέροχη συλλογή του αφού έτσι κι αλλιώς μιας και γνωρίζει για τα δρώμενα της Νάξου είχε σκοπό να ασχοληθεί με τον Κουδουνάτο.

«Με ενδιαφέρουν πάρα πολύ τα δρώμενα της Νάξου και είχα σκοπό –έτσι κι αλλιώς- κάποια στιγμή να συμπεριλάβω στη συλλογή μου τον Κουδουνάτο, όπως έχω φτιάξει κι άλλους «Κουδουνοφόρους» από άλλες περιοχές της Ελλάδας» σημείωσε ο Πέτρος Καμινιώτης στο naxostimes.

Σε ότι αφορά την κατασκευή του Απεραθίτη Κουδουνάτου αυτό που δυσκόλεψε το δημιουργό ήταν τα κουδούνια αλλά κυρίως το φέσι.

«Αυτό που περισσότερο με δυσκόλεψε αρχικά ήταν η κατανόηση του ρούχου και των εξαρτημάτων» σημειώνει και προσθέτει: 
«Όταν άρχισε η κατασκευή δυσκολεύτηκα κυρίως στα κουδούνια και λόγω του σχήματος αλλά και λόγω του αριθμού. Περισσότερο όμως δυσκολεύτηκα να φτιάξω το φέσι μιας και είναι πολύ ιδιαίτερο και πολύ διαφορετικό σε σχέση με φορεσιές από άλλα νησιά».

 

 

(Visited 1.573 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*