Πηγάδι (βόθρος;) πάνω στο κύμα στην παραλία του Αλυκού Νάξου (φώτος)

Newsroom
21/04/2020 16:31
 
 
 

 

Είναι μια από τις πιο ειδυλλιακές, παρθένες και όμορφες παραλίες της Νάξου με γαλαζοπράσινα νερά, λευκή αμμουδιά που περιτριγυρίζεται από κεδροδάση… Είναι η παραλία του Αλυκού που στο πλάι της στέκεται το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, ένα από τα πιο γραφικά παραθαλάσσια ξωκλήσια του νησιού.

alyko kedroi

Αποτελεί μια από τις παρθένες παραλίες του νησιού που κάθε χρόνο επισκέπτονται και κολυμπούν στα νερά της παραθεριστές και ντόπιοι που την επιλέγουν όχι μόνο για τη θέση και την ιδιαίτερη ομορφιά της αλλά και για τα πεντακάθαρα νερά…

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2019 όλα ήταν καλά… Λίγο αργότερα, ένα «πηγάδι» «ξεφύτρωσε» στη δεξιά πλευρά της παραλίας (στην πλευρά του Άι Γιώργη), το οποίο σύμφωνα με καταγγελία στο naxostimes.gr, αποτελεί βόθρο και μάλιστα συνδέεται με σωλήνες με οικήματα της περιοχής, με σκοπό να μεταφέρονται τα λύματα στη θάλασσα!

Το έχτισαν χωρίς καμία ντροπή

Το «έργο» έχει γίνει από ασυνείδητους με πέτρες, μπετόν και το ειδικό καπάκι φρεατίου από πάνω, χωρίς καμία ντροπή, μέσα στην ακτή (δίπλα στο κύμα) και όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί καταστρέφει μια ολόκληρη παραλία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και καθαριότητας.

Με ποια άδεια; Ποιος επέτρεψε να χτιστεί πάνω στην παραλία έστω και μια πέτρα;

Ελπίζουμε κανείς και ό,τι έγινε, έγινε αυθαίρετα…

«Δεν πρόκειται να ξαναπάμε στην παραλία για μπάνιο με τα παιδιά μου από τη στιγμή που ανακαλύψαμε ότι μέσα θα χύνονται απόβλητα βόθρου» σημειώνει ο καταγγέλλων στο naxostimes.gr.

Παλαιότερη φωτογραφία από την περιοχή:

Περισσότερες φωτογραφίες από το “πηγάδι” σήμερα:

Θα πρέπει άμεσα να παρέμβουν οι αρμόδιοι φορείς, να ελέγξουν και να επιληφθούν αρμοδίως του θέματος προκειμένου να φύγει αμέσως από εκεί αυτό το έκτρωμα –που εάν όντως είναι και βόθρος- βάζει ταφόπλακα σε μια από τις ιδιαίτερα όμορφες παραλίες της Νάξου.

(Visited 3.613 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*