Ρεπορτάζ naxostimes.gr: «Πυρετός» στις επιχειρήσεις που ανοίγουν τη Δευτέρα

Πορτάρα
Newsroom
03/05/2020 21:28
 
 
 

 

Απολυμάνσεις και διευθετήσεις χώρων με βάση τα δεδομένα της νέας κανονικότητας έχουν ήδη ξεκινήσει τα τελευταία 24ωρα πολλοί επιχειρηματίες προκειμένου να δεχθούν τους πελάτες τους με τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα καταστήματα της Νάξου ενόψει της Δευτέρας 4 Μαΐου που ξεκινά η πρώτη μερική άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.

Οι επιχειρηματίες είναι προβληματισμένοι και πλέον γνωρίζουν ότι τίποτα πλέον δεν ίδιο όπως πριν.

«Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όσο μπορούμε περισσότερο σε αυτή τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί» σημειώνουν επιχειρηματίες της Νάξου στο naxostimes.gr.

Πολλοί από αυτούς είναι φοβισμένοι, άλλοι περισσότερο αισιόδοξοι, όμως η αλήθεια είναι ότι ο προβληματισμός είναι έκδηλος για την επόμενη ημέρα που θα ξημερώσει τόσο για τους ίδιους όσο και τις επιχειρήσεις τους.

Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης τη Δευτέρα 4 Μαΐου ανοίγουν οι εξής επιχειρήσεις: Λιανικό εμπόριο βιβλίων, λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης, λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού, λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού, λιανικό εμπόριο ανθέων, υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων (ΚΤΕΟ), δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων, καθώς επίσης και η λειτουργεία των καταστημάτων οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.

Μαρία Σπαρή – Γιώργος Σιούλας (Κομμωτήριο Hair Stories)

«Θα είναι πολύ δύσκολα» σημείωσαν στο naxostimes οι ιδιοκτήτες του κομμωτηρίου Hair Stories στη Νάξο.
«Ξημέρωσε μια νέα μέρα που τίποτα δεν θα είναι ίδιο με πριν. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε κι εμείς και οι επιχείρηση μας σε μια νέα πραγματικότητα. Ήδη έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές στο κομμωτήριο ώστε να κρατούνται οι απαραίτητες αποστάσεις και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια τόσο τη δικιά μας όσο και των πελατών μας» σημειώνει ο Γιώργος Σιούλας.

Η Μαρία Σπαρή υπογράμμισε ότι και ο κόσμος είναι «μαγκωμένος» ωστόσο όμως μετά την καραντίνα ένα από τα πρώτα πράγματα που όλοι επιζητούν είναι η περιποίηση των μαλλιών.

«Έχουμε ενημερωθεί προσεκτικά για κάθε λεπτομέρεια και θα τηρήσουμε στο ακέραιο όλες τις συστάσεις» είπε.

Μαρία Γεωργιάδου – Κέντρο αισθητικής Bonita

Τα κέντρα αισθητικής είναι από τις επιχειρήσεις που σίγουρα έχουν λείψει από την καθημερινότητα κυρίως των γυναικών και είναι από τις πρώτες επιχειρήσεις μαζί με τα κομμωτήρια και τα κουρεία που θα ανοίξουν μετά το lockdown.

Τα ραντεβού είναι ήδη πάρα πολλά όπως σημείωσε στο naxostimes η ιδιοκτήτρια του «Bonita» στη Νάξο. «Σίγουρα τίποτα δεν θα είναι όπως το γνωρίζαμε πριν την εμφάνιση της πανδημίας. Εμείς στο Bonita θα προφυλαχτούμε πάρα πολύ και θα προφυλάξουμε και τις πελάτισσες μας με κάθε τρόπο. Έχουμε προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα για την ατομική προστασία και φυσικά θα προσαρμοστούμε σε όλους τους κανόνες που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις όπως τη δικιά μας. Τα πάντα θα είναι μιας χρήσης» σημείωσε η Μαρία.

Τη Δευτέρα πριν το ξεκίνημα της λειτουργίας του κέντρου αισθητικής θα προηγηθεί μια συνάντηση και συζήτηση με τις εργαζόμενες προκειμένου να οργανωθούν.

«Είναι πολύ δύσκολο να έχεις στο μυαλό σου ότι κάποιος μπορεί να είναι φορέας. Ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τις πελάτισσες και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ωστόσο, κάποιες υπηρεσίες, όπως το μασάζ, δεν θα συνεχιστούν, τουλάχιστον προσωρινά. Τα καλλυντικά πλέον δεν θα δοκιμάζονται…» τόνισε μεταξύ άλλων η Μαρία Γεωργιάδου και πρόσθεσε ότι πολλά είναι εκείνα τα οποία θα αλλάξουν τόσο στον χώρο του κέντρου αισθητικής, όσο και στην εξυπηρέτηση και τις υπηρεσίες ομορφιάς.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά σημείωσε ότι σαφώς κανένας δεν περιμένει να κάνει τις εισπράξεις που έκανε τα προηγούμενα χρόνια όμως καλό είναι να κρατάς ένα επίπεδο που να επιτρέπει την επιβίωση της επιχείρησης.

«Να έχουμε υπευθυνότητα και αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά» υπογράμμισε.

Αλέξανδρος Κοντόπουλος (Κατασκευή ιστοδελίδων, τεχνική υποστήριξη, πωλήσεις τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού)

Οι επιχειρηματίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα και ψάχνουν «τα βήματα τους» ώστε να καταφέρουν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους με τη δυνατόν λιγότερη ζημιά.

«Έχουμε προσαρμόσει το χώρο μας και είμαστε προετοιμασμένοι για τα νέα δεδομένα» είπε στο naxostimes.gr ο Αλέξανδρος Κοντόπουλος ιδιοκτήτης της εταιρείας «Kontopoulos Technology» και «Webbrain» στη Νάξο.

Η ομάδα του Αλέξανδρου πλέον έχει βρει νέους τρόπους για την εξυπηρέτηση του κοινού η οποία μπορεί να γίνεται και διαδικτυακά.

«Είμαστε αναγκασμένοι να προστατεύουμε τόσο εμάς όσο και τους πελάτες μας. Οι πελάτες μας θα είναι ασφαλείς είτε μας επισκέπτονται στο κατάστημα μας είτε τους εξυπηρετούμε από απόσταση μέσω μιας νέας υπηρεσίας που πλέον διαθέτουμε και θα μπορούμε να τους εξυπηρετούμε μέσω διαδικτύου λύνοντας διάφορα προβλήματα που πιθανόν θα έχουν προκύψει σε υπολογιστές, ιστοσελίδες κ.λπ.» σημείωσε.

«Είμαστε μια δυνατή ομάδα. Με συνεννόηση, κατανόηση και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα τα καταφέρουμε» τόνισε.

Νίκος Κουτελιέρης – Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

«Οι Ναξιώτες θα πρέπει να προτιμούν τις επιχειρήσεις του νησιού για τα ψώνια τους» σημείωσε ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου Νίκος Κουτελιέρης σχολιάζοντας στο naxostimes την «επανεκκίνηση» της επιχειρηματικότητας, μέρος της οποίας ξεκινάει τη Δευτέρα.

Ο κ. Κουτελιέρης υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους το πόσο σημαντικό είναι οι κάτοικοι του νησιού να ψωνίζουν τα πάντα από τις επιχειρήσεις της Νάξου ώστε να υπάρξει αλληλοβοήθεια και αλληλοστήριξη. Επίσης καλεί τους πολίτες να καταναλώνουν τα τοπικά προϊόντα.

«Είμαι σίγουρος ότι οι επιχειρήσεις της Νάξου θα προσαρμοστούν στα νέα μέτρα και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τους νέους πλέον κανόνες» σημείωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το νησί θα έχει τουρισμό όταν ανοίξουν οι μετακινήσεις, μιας και «η Νάξος βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους σε προτίμηση προορισμούς» όπως είπε.

(Visited 624 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*