VIDEO: Διαμαρτυρία στη Νάξο – Γέμισαν οι δρόμοι άδειες καρέκλες (φώτος)

Newsroom
06/05/2020 20:38
 
 
 

 

Στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «empty chairs», η οποία έλαβε χώρα σήμερα, στις 8:00 το βράδυ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, συμμετείχε ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Νάξος Φιλοξενία».
Ήδη από τις 6:00 το απόγευμα οι επιχειρηματίες εστίασης του νησιού είχαν ξεκινήσει να βγάζουν έξω από τα μαγαζιά τους, κατά μήκος της κεντρικής παραλιακής οδού της Νάξου, άδειες καρέκλες και καθίσματα.

Οι επιχειρηματίες της Νάξου διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις επιχειρήσεις τους και ζητούν αποτελεσματικές λύσεις για την επιβίωση του κλάδου.

Στην κάμερα του naxostimes.gr μίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου Γιάννης Μαγγιώρος και το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ και του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου Γιάννης Παπαδόπουλος.

Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας δεν θα ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας

«Αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα και εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας δεν θα ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας και δεν υπάρχει λόγος να τα ανοίξουμε όταν μια αγορά είναι τόσο πληγωμένη και δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα αιτήματα των επιχειρηματιών εστίασης.
«Ζητάμε άμεσα τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% όπως σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. 50% μείωση στο μισθολογικό κόστος των εργαζομένων , 100% επιδότηση των ενοικίων για όσο διάστημα οι επιχειρήσεις μας είναι κλειστές και 50% έως το τέλος του έτους και μείωση της προκαταβολής του φόρου για το 2020».

Όπως τόνισε «το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξο» και με αυτές τις συνθήκες οι επιχειρηματίες εστίασης δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα τους. «Έτσι κι αλλιώς οι καρέκλες των μαγαζιών μας θα είναι άδειες είπε.

Ελλιπή τα μέτρα της κυβέρνησης

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαγγιώρος σημείωσε:

«Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα με αυτή τη σημερινή συμβολική μας διαμαρτυρία με τις άδειες καρέκλες, ότι η εστίαση και οι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι για την «επόμενη ημέρα» αλλά δυστυχώς οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν θα υπάρχει βιωσιμότητα για πολλούς συναδέλφους».

Ο κ. Μαγγιώρος πρόσθεσε επίσης ότι οι επιχειρηματίες θεωρούν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κλάδο ελλιπή και θα πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα στήριξης έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις εστίασης να είναι βιώσιμες.

ΠΟΕΣΕ

Να σημειωθεί ότι στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχε η ΠΟΕΣΕ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ίδια μέρα και ώρα στην πλατεία Συντάγματος με την τοποθέτηση άδειων καρεκλών.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης, θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των συναδέλφων του Κλάδου».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΕ αίτημά τους είναι «η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης».

 

(Visited 4.367 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*