Δύο ακόμα νεκρές χελώνες στη Νάξο – Παρέμβαση Εισαγγελέα και έρευνα των περιστατικών

Newsroom
11/05/2020 01:14
 
 
 

 

Άλλες δύο Caretta-caretta προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των νεκρών θαλάσσιων χελωνών που καταγράφονται στη Νάξο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 13, για το έτος 2020.

Πρόκειται για δύο ενήλικες θηλυκές χελώνες μήκους καβουκιού 72 και 76 εκ. αντίστοιχα, που βρέθηκαν σε παραλία του Απόλλωνα και στη θάλασσα του Αγίου Προκοπίου.

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου», στις θαλάσσιες χελώνες έγιναν αυτοψίες από κτηνίατρο, το Λιμενικό Σώμα και μέλη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Τα πορίσματα θα σταλούν στην Εισαγγελία Νάξου που ερευνά τα περιστατικά σχετικά με τα αίτια θανάτου των θαλάσσιων ερπετών.

«Ο αριθμός των νεκρών χελωνών, η συχνότητα αλλά και τα σημάδια στα άτυχα ζώα παραπέμπουν σε ανθρωπογενή αίτια και σβήνει κάθε δικαιολογία περί τυχαίων γεγονότων» σημειώνει ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως προσθέτει: «Ευελπιστούμε ότι οι πρόσφατες απαγορεύσεις, και οι τακτικοί έλεγχοι του Λιμενικού Σώματος θα αποδώσουν και θα σταματήσει αυτή η μάστιγα ετών».

Να σημειωθεί ότι με παρέμβασή της η Εισαγγελέας Νάξου έχει προχωρήσει σε σχηματισμό δικογραφιών για όλες τις περιπτώσεις που σχετίζονται με νεκρές θαλάσσιες χελώνες. Επίσης με ανακοίνωση που εξέδωσε απαγορεύει την αλιεία σε απόσταση μικρότερη από 200 μέτρα από την παραλία.

Τέλος η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου -γνωστή για τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες της- ζήτησε από το Λιμεναρχείο του νησιού να πραγματοποιεί εντατικές περιπολίες στα παράλια της Νάξου για εντοπισμό τυχόν παραβάσεων.

(Visited 361 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*