«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τους παραγωγούς της Νάξου»

admin
18/01/2015 18:16
 
 
 

Εκδήλωση – συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της

 Νάξου και τη δυνατότητα προώθησης των προϊόντων των παραγωγών εκτός Νάξου πραγματοποίησε η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ στο Φιλώτι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

Λόγω της  πρωταρχικής  σημασίας  που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη του πρωτογενή Τομέα, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ  διοργάνωσε στο  Φιλώτι, εκδήλωση-συζήτηση σχετική με τα προβλήματα των κτηνοτρόφων του νησιού και  την δυνατότητα προώθησης των προϊόντων των παραγωγών εκτός Νάξου.

 

Ιδιαίτερα, μετά την χωρίς όρια ψηφοθηρική παραπληροφόρηση από την πλευρά της κυβέρνησης, μέσω του Ναξιώτη υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση και των κομματαρχών του στο Φιλώτι, για την δήθεν ελεύθερη  διάθεση των τυροκομικών προϊόντων και εκτός Νάξου κρίθηκε αναγκαία η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ  στο ζήτημα αυτό.

Οι εισηγητές Δημήτρης Βασαλάκης και Βασίλης Θεωνάς, ανέλυσαν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, ώστε να γίνει κατανοητό στους συμπατριώτες μας κτηνοτρόφους, ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι παραγωγοί μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους ΜΟΝΟΝ μέσω των τοπικών αγορών (λαϊκή αγορά, αγορές παραγωγών).

Κάθε άλλη εμπορική δραστηριότητα εκτός ΝΆΞΟΥ είναι παράνομη και τιμωρείται με τα υπέρογκα πρόστιμα, τα οποία παρέλαβαν πολλοί  Φιλωτίτες  πέρσι το Πάσχα.

Έντρομοι οι τοπάρχες του κ. Βρούτση, γνωρίζοντας την αγωνία των παραγωγών και μη έχοντας επιχειρήματα να αντιτάξουν, κάλεσαν  από την Αθήνα να παραβρεθούν  στην εκδήλωση, στενούς  συνεργάτες του κ. Βρούτση και μεγαλοστελέχη μονοπωλιακών ομίλων προϊόντων γάλακτος, συνδιαμορφωτές, όπως ομολόγησαν της επίμαχης νομοθεσίας . Ο κεντρικός τους στόχος ήταν να φιμωθεί ο διάλογος με τρόπους που θυμίζουν παρακράτος (φωνές, προπηλακισμοί), ενώ ακόμα και  οι υποστηριχτές τους παραδέχτηκαν, ότι υπάρχει «νομική ασάφεια» και χρειάζεται νέα εφαρμοστική διάταξη, για την εκτός Νάξου ελεύθερη διάθεση των προϊόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά, πως τα συμφέροντα που εκπροσωπούν οι άνθρωποι αυτοί και οι νόμοι που θεσπίζουν, έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μικρών παραγωγών του νησιού μας και οδηγούν στην παραπέρα συρρίκνωση της παραγωγής στο νησί .

Οι παραγωγοί της Νάξου πρέπει οι ίδιοι να υπερασπιστούν  τα προϊόντα τους.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να τους στηρίξει σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους, από την εκτροφή και τις ζωοτροφές μέχρι την μεταποίηση και την διάθεση των προϊόντων, στα πλαίσια της οικονομικής  και κοινωνικής αναζωογόνησης της υπαίθρου, σύμφωνα με το πρόγραμμά του.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.