Μεγάλους κινδύνους για τα παιδιά κρύβει η παιδική χαρά στο πάρκο της Έλλης

Newsroom
24/06/2020 02:46
 
 
 

 

Αγανακτισμένοι είναι γονείς για την παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης στη Νάξο και καταγγέλλουν πως είναι ακατάλληλη για τα παιδιά τους αφού μεταξύ άλλων τα παιχνίδια είναι σκουριασμένα, οι τσουλήθρες ραγισμένες, το δάπεδο ξεκολλημένο και τα σχοινιά στο τέλος της ζωής τους…

Παιδική χαρά - πάρκο Έλλης

Η εν λόγω παιδική χαρά, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, είναι πλέον επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Την κατάσταση που επικρατεί  στο πάρκο της Έλλης και την επικινδυνότητα της παιδικής χαράς για την ασφάλεια και την υγιεινή των παιδιών, καταγγέλλει αναγνώστης του naxostimes.gr.

Παιδική χαρά - πάρκο Έλλης

«Η εικόνα στο πάρκο της Έλλης προκαλεί θλίψη και φυσικά κρύβει μεγάλους κινδύνους για τα παιδιά που παίζουν ανέμελα, για την ασφάλεια και την υγιεινή τους» σημειώνει χαρακτηριστικά και περιγράφει αυτά που διαπίστωσε όταν πήγε πρόσφατα με το παιδί του.

Παιδική χαρά - πάρκο Έλλης

«Κούνιες σκουριασμένες με αλυσίδες και ναυτικά κλειδιά έτοιμα να σπάσουν, ξύλα ξεθωριασμένα, ξεφτισμένα και σπασμένα, τσουλήθρες ραγισμένες, σχοινιά στο τέλος της ζωής τους, ξεκολλημένα δάπεδα από ανακυκλώσιμο υλικό λάστιχων αυτοκινήτων που οι κατασκευαστές λένε ότι αν ξεκολλήσουν δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τον άνθρωπο η κάτω τους πλευρά, αποτσίγαρα γονέων μέσα στο χώρο της παιδικής χαράς και περιττώματα κατοικίδιων σκύλων είναι η εικόνες που συνθέτουν την παιδική χαρά και το πάρκο».

Παιδική χαρά - πάρκο Έλλης

Προφανώς και όλα τα παραπάνω δεν συνθέτουν σε καμία περίπτωση εικόνα για χώρο που μπορεί να φιλοξενεί με ασφάλεια, παιδιά.

Οι αρμόδιοι του δήμου θα πρέπει να θέσουν προτεραιότητα τους την ασφάλεια των παιδιών, άρα και τις επισκευές και τη συντήρηση τόσο της παιδικής χαράς και ευρύτερα του πάρκου της Έλλης όσο και των άλλων παιδικών χαρών που χρήζουν επισκευών ώστε να είναι ασφαλείς και καθαρές για τα παιδιά.

Παιδική χαρά - πάρκο Έλλης

Ας μην ξεχνάμε ότι οι παιδικές χαρές είναι μέρος της εικόνας του νησιού και πάνω από όλα θέμα ασφαλείας για τα παιδιά που ζουν ή κάνουν διακοπές στη Νάξο.

Παιδική χαρά - πάρκο Έλλης

«Πρέπει να γίνει πρώτα ατύχημα (άρα ντόρος, κανάλια, καταγγελίες) για να προβεί στις απαραίτητες επισκευές και συντήρηση η αρχή του δήμου μας;» σημειώνει ο αναγνώστης του naxostimes.

Παιδική χαρά - πάρκο Έλλης

(Visited 1.442 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*