VIDEO: Τι γίνεται με την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου Νάξου

 
 
 

 

Σχετικά με τις εξελίξεις για το θέμα της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου Νάξου μίλησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης.

Ο κ. Μαργαρίτης υπερασπίστηκε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής σημειώνοντας ότι αυτή ήταν που “σκάλισε” την υπόθεση και το 2012 ξεκίνησαν οι ενέργειες της επέκτασης. “Χωρίς μεγάλα λόγια και με τις γνωριμίες που είχαμε ήταν η πρώτη φορά που συζητήθηκε η επέκταση του διαδρόμου στο αεροδρόμιο της Νάξου. Μετά από επισκέψεις κλιμακίων της ΥΠΑ ο δήμος προχώρησε και συνέταξε τοπογραφική μελέτη, ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έκανε την γεωτεχνική μελέτη και στη συνέχεια” είπε ο δήμαρχος και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που μεταξύ άλλων του είχε θέσει το θέμα της επέκτασης. 

Ο κ. Μαργαρίτης ενημέρωσε το σώμα ότι το έργο έχει μπει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020 με τη χρηματοδότηση των 5 εκατ. ευρώ.

“Ολοκληρώθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την ΥΠΑ, κάτι που ήταν χρονοβόρο, και αφού πέρασε από σαράντα κύματα, εγκρίθηκε και πλέον παραδίδεται από την ΥΠΑ στο ΥΠΕΚΑ” είπε και πρόσθεσε ότι η μελέτη αφορά την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου κατά 600 μέτρα, δηλαδή τα 900 μέτρα που είναι σήμερα (και δέχεται αεροπλάνα 32 θέσεων) θα γίνουν 1200 (θα δέχεται αεροπλάνα 78 θέσεων), ενώ θα επεκταθεί επίσης ο διάδρομος δεξιά κι αριστερά κατά 150 μέτρα.

“Από εμάς ξεκίνησε και με εμάς θα ολοκληρωθεί, είναι προσωπικό μας στοίχημα” υπογράμμισε ο δήμαρχος ολοκληρώνοντας.

 

Στο θέμα αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Μαϊτός ο οποίος αμφισβήτησε τα λεγόμενα του δημάρχου, σημειώνοντας ότι ακούμε για το έργο της επέκτασης αλλά ο δήμος δε δίνει συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τη χρηματοδότηση και το φορέα υλοποίησης του έργου: “Που είναι η χρηματοδότηση; ποιος είναι ο κωδικός του έργου;” σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Δείτε τις δηλώσεις του Μανόλη Μαργαρίτη:

{youtube}UYuXPVtV6vQ{/youtube}

(Visited 57 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*