Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου: Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου

Newsroom
03/08/2020 10:33
  •  
  •  
  •  

Αφιερωμένη στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου, του Απεραθίτη που έγινε παγκόσμιο σύμβολο της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, είναι η φετινή εθελοντική αιμοδοσία του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απειράνθου «Τα Φανάρια» και τον Εξωραϊστικό-Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μουτσούνας Νάξου «Τα Καπόνια» την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 (17:00-21:00) στο Δημοτικό Σχολείο Απειράνθου (απαραίτητος ο ΑΜΚΑ).

Σε σχετική ανακοίνωση του, ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου ανέφερε: «Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί πια για το σύλλογο και το χωριό μας θεσμό που διαιωνίζεται και, εφόσον υποστηρίζεται, βρίσκεται πάντοτε στην υπηρεσία του πάσχοντος συνανθρώπου μας. Άλλωστε, η εθελοντική προσφορά αίματος, πράξη βασισμένη στην ευαισθητοποίηση, ανιδιοτέλεια και δυνατότητα του πληθυσμού, αποτελεί στάση ζωής, συμπεριφορά, αξία.

Οι ανάγκες της χώρας μας για αίμα είναι μεγάλες και απαιτείται η επιτακτική κάλυψή τους. Οφείλουμε, λοιπόν, να ενημερωνόμαστε ΟΛΟΙ για την εθελοντική αιμοδοσία και να ενισχύουμε το θεσμό αυτό, είτε δίνοντας αίμα, είτε προσκαλώντας φίλους μας και συγγενείς να στηρίξουν την προσφορά αυτή.

Προκειμένου, λοιπόν, να καλυφθεί η ανάγκη για αίμα, σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα αυτής της υψίστης κοινωνικής προσφοράς, η οποία αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων μας».

(Visited 90 times, 1 visits today)