Αιφνιδιασμός από τη σύζυγο του Γλέζου: Να προκηρύξει δημοψήφισμα ο δήμαρχος για την ονομασία του ΓΕΛ Νάξου

Newsroom
05/08/2020 16:28
 
 
 

 

Παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις σχετικά με την άρνηση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου στην προσθήκη στον τίτλο του Γενικού Λυκείου Νάξου της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος», η σύζυγός του αιφνιδιάζει και προτείνει δημοψήφισμα.

Σε ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο facebook η σύζυγος του μεγάλου αγωνιστή χαρακτηρίζει «απρέπεια» την πράξη των δημοτικών συμβούλων του δημάρχου Δημήτρη Λιανού, του κ. Γιάννη Κορρέ (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης) και της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Βούλας Μαργαρίτη που αρνήθηκαν να ονομαστεί το Λύκειο «Μανώλης Γλέζος».

Η κ. Τζώρτζια παρουσιάζει το Δημήτρη Λιανό «εγκλωβισμένο σε μια κομματική παρέα» που «κάνει κινήσεις οι οποίες δεν τον τιμούν» και τον καλεί «να προκηρύξει Δημοψήφισμα για να φανεί ποια είναι η θέληση των Αξιωτών, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είτε αρνητικό, είτε θετικό και να γίνει αποδεκτό από όλη την κοινωνία της Νάξου».

Επίσης ξεκαθαρίζει ότι η οικογένεια του Μανώλη Γλέζου δεν πρόκειται να δεχτεί άλλες «τιμές» που «μπλαμπλάδησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου»

Αναλυτικά αναφέρει:

Ευθαρσώς θα πω την άποψή μου, όπως την έλεγε και ο Μανώλης -άλλωστε δεν πήγαν χαμένα τα σχεδόν 40 χρόνια δίπλα του- για την απρέπεια των 14 δημοτικών συμβούλων του Δήμου Νάξου, όσον αφορά την προσωνυμία του ΓΕΛ Νάξου.

Ο Δήμαρχος είναι ένας νέος άνθρωπος, επιχειρηματίας, έξω από κομματικές ίντριγκες, που πιστεύω ότι τώρα με τη θητεία του γνωρίζει τι εστί ψηφοθηρική μηχανορραφία.

Εγκλωβισμένος σε μια κομματική παρέα που τον υποστήριξε στις δημοτικές εκλογές, προσπαθεί να απεμπλακεί από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, κάνοντας κινήσεις που δεν τον τιμούν. Ούτε τον ίδιο ούτε το νησί του, ούτε τον κόσμο της Νάξου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήρθε και στη συνάντηση μνήμης για τον Μανώλη, που έγινε στην Αθήνα, και στο μνημόσυνο που έγινε στ΄ Απεράθου. Δείχνει και σεβασμό και καλή διάθεση.

Από κει και πέρα, η μόνη κίνησή που πιστεύω ότι πρέπει να κάνει, είναι να προκηρύξει Δημοψήφισμα για να φανεί ποια είναι η θέληση των Αξιωτών, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είτε αρνητικό, είτε θετικό και να γίνει αποδεκτό από όλη την κοινωνία της Νάξου.

Διαφορετικά οι διάφορες «τιμές» που μπλαμπλάδησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα γίνουν αποδεκτές από την οικογένεια του.

Νίκος Λεβογιάννης: Ο Δήμαρχος Νάξου μπροστά στις ευθύνες του

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης της συζύγου του Μανώλη Γλέζου ο π. υπουργός Παιδείας και βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Λεβογιάννης σχολίασε:

Ο Δήμαρχος Νάξου μπροστά στις ευθύνες του. Έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Αυτός αποκλειστικά οφείλει πλέον να αποκαταστήσει ηθικά την τρωθείσα καίρια τιμή της Νάξου και των Ναξιωτών.

Η ανακοίνωση της συζύγου του Μανώλη Γλέζου είναι ξεκάθαρη και αυστηρή και μην πουν ότι δεν μπορούν να προκηρύξουν δημοψήφισμα επειδή πάγωσαν τα σχετικά άρθρα του νόμου Κλεισθένη ή ότι αναζητούν …άλλους τρόπους να τιμήσουν τον Γλέζο. Η δήλωση είναι κατηγορηματική και στο σημείο αυτό.

Οφείλουν εδώ και τώρα να βρουν τρόπο να άρουν το Άγος που προκάλεσαν και «φόρτωσαν» στη Νάξο και στο λαό της, χωρίς να τον ρωτήσουν. Ο Δήμαρχος οφείλει προσωπικά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι καιροί ου μενετοί. Ο Μανώλης Γλέζος Ζει στην ψυχή του ελληνικού λαού και όλων των Ναξίων.

(Visited 1.584 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*