Νάξος: Προβολή της ταινίας «Λεωφορείον ο πόθος»

Newsroom
11/08/2020 11:38
 
 
 

 

Συνεχίζονται από το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης και την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου, οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών που είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, οι προβολές θα πραγματοποιούνται στον Προαύλιο Χώρο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών. Θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κρατήσουν τις θέσεις τους στο τηλέφωνο 22850 23619 καθημερινά εκτός Κυριακής και ώρες 11.00-14.00 & 19.00-22.00.

Αφιέρωμα: «Το σύγχρονο Αμερικάνικο θέατρο στον Κινηματογράφο».

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΝ Ο ΠΟΘΟΣ (1951) σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Θεωρείται μια από τις ταινίες που άλλαξαν την ιστορία του αμερικάνικου κινηματογράφου. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Τένεσι Ουίλιαμς και κέρδισε 4 Όσκαρ. Ανέδειξε τον Μάρλον Μπράντο ως έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Η Μπλανς Ντυμπουά, είναι μια μοναχική καθηγήτρια από τις Νότιες Πολιτείες της Αμερικής. Επισκέπτεται την αδερφή της Στέλλα, όταν χάνει το σπίτι της σε πλειστηριασμό. Ο άντρας της Στέλλας είναι Πολωνός μετανάστης και εργάτης και αντιμετωπίζεται υποτιμητικά από τη Μπλανς, που τονίζοντας την ευγενική της καταγωγή και την καλή της ανατροφή τον προκαλεί. Όσο περνά ο καιρός αποκαλύπτονται μυστικά από το παρελθόν της Μπλανς και δημιουργούνται εντάσεις και ξεσπάσματα, αποκαλύπτοντας έναν έναν τους χαρακτήρες των ηρώων. Η Μπλανς καταρρέει και η φράση «Πάντα βασιζόμουν στην καλοσύνη των ξένων» περιλαμβάνει όλη την τραγικότητα της Μπλανς.

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

(Visited 188 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*