Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την άρνηση να πάρει το όνομα του Μανώλη Γλέζου το Λύκειο Νάξου (video)

Newsroom
16/08/2020 12:18
 
 
 

 

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα η άρνηση των 14 δημοτικών συμβούλων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να μετονομαστεί το Γενικό Λύκειο του νησιού σε Λύκειο «Μανώλης Γλέζος».

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Άρη Ραβανό και Νικήτα Κορωνάκη, μίλησε για το θέμα ο κ. Νίκος Λεβογιάννης, φιλόλογος και πρώην βουλευτής Κυκλάδων.

«Ήταν μια απόφαση του σχολικού συμβουλίου του λυκείου της Νάξου, στο οποίο εκπροσωπείται και ο δήμος. Σχεδόν ομόφωνα, αποφασίστηκε να δοθεί το όνομα Μανώλης Γλέζος. Για το θέμα εκφράζει γνώμη και το δημοτικό συμβούλιο», σημείωσε ο κ. Λεβογιάννης.

«Ήταν μια αντίδραση μη αναμενόμενη και μια απόφαση που αιφνιδίασε τους πάντες. Ο Μανώλης Γλέζος ήταν πολύ κοντά στην τοπική κοινωνία. Δεν ήταν μόνο ο γενέθλιος τόπος του. Μέχρι πριν δύο χρόνια ερχόταν συχνά στη Νάξο… Είναι μια προσωπικότητα που συγκεντρώνει πάνω του ό,τι παγκόσμιο εκφράζει ο ελληνικός πολιτισμός. Ήταν ένας άνθρωπος που ένωνε πάντα. Αγάπη σκορπούσε, συγχώρεσε τους βασανιστές του. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η τοπική κοινωνία αντέδρασε ότι είναι λίγο αυτό, δεν αρκεί μόνο αυτή η τιμή», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο δήμαρχος πρέπει να πάρει πίσω αυτή την απόφαση», κατέληξε ο κ. Λεβογιάννης.

Αυτό που μεταξύ άλλων σχολίασαν οι παρουσιαστές, η άρνηση των 14 δημοτικών συμβούλων είναι «ντροπή» γιατί όπως είπαν «προσβάλει την ιστορία της εθνικής αντίστασης και τον αγώνα που έκαναν οι πρόγονοί μας ενάντια σε ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Δείτε το video: ΕΔΩ

 

(Visited 661 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*