Θερινό Σχολείο Νάξου 2020 για τις Νέες Τεχνολογίες, τις Καινοτομίες και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση

portara pinakas
Newsroom
18/08/2020 8:56
 
 
 

«Νέες Τεχνολογίες, Καινοτομίες και Ολοκληρωμένη Διαχείριση: Θεωρία, Μέθοδοι και Τεχνικές» ήταν το θέμα του φετινού Θερινού Σχολείου Νάξου, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στη Χώρα της Νάξου.

Το Θερινό Σχολείο Νάξου 2020 πραγματοποιήθηκε από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου, σε συνεργασία με την Ελληνική Γεωγραφική Εταιρία και σε αυτό συμμετείχαν δωρεάν 26 φοιτητές.

Εκτός από τις καθημερινές διαλέξεις, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ερευνητικές εργασίες και επιτόπιες έρευνες πεδίου με θεματολογία από την Νάξο, δίνοντας ένα έντονα βιωματικό χαρακτήρα, με δυνατότητα αξιολόγησης και δημοσίευσης.

Αντίστοιχα, οι σεμιναριακές δραστηριότητες του Θερινού Σχολείου φιλοξενήθηκαν στο κτίριο Ουρσουλινών, ενώ καθοριστική για την επιτυχία των εργασιών του υπήρξε η συνεργασία και η ενεργός συμβολή και ευγενική χορηγία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Η ιδιαίτερη επιτυχία του Θερινού αυτού Σχολείου παρέχει τα εχέγγυα για την διοργάνωσή του και την επόμενη χρονιά.

Ας σημειωθεί ότι το Θερινό Σχολείο οργανώθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για 17η συνεχή χρονιά με την συμμετοχή 20 Καθηγητών από 10 Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι διδάσκοντες ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες με μεγάλη ακαδημαϊκή, διδακτική και ερευνητική εμπειρία.

Τo Θερινό αυτό Σχολείο εντάσσεται στα «Διεθνή Θερινά Σχολεία Πανεπιστημίου Αιγαίου» (https://summer-schools.aegean.gr/el) και αποτελεί θεσμοθετημένη διαδικασία του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, ενώ παράλληλα αποτελεί μέρος του προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου με 5 ECTS (Διδακτικές Μονάδες Πιστοποίησης).

(Visited 168 times, 1 visits today)