225 ευρώ πρώτο διοικητικό πρόστιμο που επέβαλε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου

Newsroom
26/08/2020 00:39
 
 
 

 

Τσουχτερά πρόστιμα επιβάλει πλέον και το Πυροσβεστικό Σώμα μετά από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο. Μάλιστα το πρώτο διοικητικό πρόστιμο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, επιβλήθηκε τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, σε κάτοικο της Χώρας Νάξου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr το πρώτο διοικητικό πρόστιμο ήταν 225 ευρώ και επιβλήθηκε σε κάτοικο της περιοχής «Λουκάκι» στη Νάξο επειδή έκαιγε ξερά χόρτα στην αυλή του σπιτιού του, κάτι το οποίο απαγορεύεται τη στιγμή που διανύουμε αντιπυρική περίοδο.

Πλέον πολίτες και επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού εκτός όλων των άλλων ελέγχων και προστίμων από τις Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές, τώρα προστίθενται έλεγχοι και πρόστιμα και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πυροσβεστική διάταξη

Με τη νέα Πυροσβεστική διάταξη ταξινομούνται τα διοικητικά πρόστιμα, καθορίζεται το ύψος και προβλέπεται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης αυτών, ανά κατηγορία και είδος παράβασης, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος στο πλαίσιο άσκησης της εποπτείας των οικονομικών δραστηριοτήτων, επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων, κατόπιν διαπίστωσης μη τήρησης των απαιτούμενων από τις κείμενες διατάξεις πυροπροστασίας:

α) Προληπτικών και κατασταλτικών μέσων, μέτρων και συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας

β) Στοιχείων δομικής (παθητικής) πυροπροστασίας

γ) Τυπικών προϋποθέσεων ως μέρος διοικητικών διαδικασιών

δ) Μέριμνας για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε οικοπεδικούς και ακάλυπτους χώρους, αγροτικές και δασικές εκτάσεις

Δείτε τους πίνακες(παραβάσεις, πρόστιμα)

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ – ΒΑΣΗ ΠΟΣΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β:

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ – ΒΑΣΗ ΠΟΣΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ (ΒΠ) – ΣΥΝΤΕΛEΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (ΣΒ) ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ (ΣΥ) ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ – ΔΑΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

Διαβάστε αναλυτικά την ΚΥΑ

 

(Visited 1,453 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.