Επιτροπή κυκλοφοριακού Νάξου: «Πανικοβλημένος ή ανημέρωτος ο κ. Λιανός;»

admin
29/11/2014 22:20
 
 
 

Δριμεία επίθεση στον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό εξαπολύει η τριμελής επιτροπή των κατοίκων 

και επαγγελματιών της Νάξου που αντιδρούν στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και αφορά ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Λιανού και τα όσα καταλόγισε σε αυτήν στους αντιδρώντες. Χαρακτηρίζουν «συκοφαντίες», «ανυπόστατα ψεύδη» και «μεθοδική παραπληροφόρηση προς όλους τους δημότες» τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος ο οποίος όπως αναφέρουνμας συμπεριφέρεται «με πρακτικές άλλων εποχών».

Αναλυτικότερα, αναφέρουν τα εξής:

Πανικοβλημένος ή ανημέρωτος ο κ. Λιανός;

Με έκπληξή μας ακούσαμε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Μεσόγειος FM, του κατά τα άλλα αντιδημάρχου που συγκέντρωσε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, συκοφαντίες και ανυπόστατα ψεύδη προς εμάς αλλά και μεθοδική παραπληροφόρηση προς όλους τους δημότες του δήμου μας.

Ξεκινώντας την συνέντευξή του ανέφερε πως ασκούμε αντιπολιτευτικό ρόλο.

Μην μπορώντας να δικαιολογήσει την διαμαρτυρία και τα λογικά αιτήματα μας προσπάθησε να εντάξει τις αντιδράσεις μας σε ρόλο αντιπολίτευσης και κατευθυνόμενες.

Ο κόσμος όμως γνωρίζει ότι ουδείς από τους 106 έως σήμερα που διαμαρτύρονται με γραπτή ατομική δήλωση τους δεν είναι ενταγμένος σε κάποιο πολιτικό χώρο ή δημοτικό συνδυασμό. Κι αν ήταν, δεν θα είχε δικαίωμα να διαμαρτύρεται?

Είναι λοιπόν απλοί επαγγελματίες και κάτοικοι που ζημιώθηκαν από τις δήθεν δημοσίου συμφέροντος  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες ας μην ξεχνάμε προτάθηκαν από συγκεκριμένους επαγγελματικούς φορείς εστίασης και ξενοδόχων του νησιού μας και όχι από κάποιο φορέα που εκπροσωπεί τους μόνιμους κατοίκους.

Οι 106 έως σήμερα, αριθμός που ανεβαίνει συνεχώς, όπως θα δείτε στη δεξιά στήλη του Blog μας, είναι πολίτες που έχουν δηλώσει την συναίνεση τους στην τριμελή επιτροπή εγγράφως με όλα τα ατομικά τους στοιχεία όπως φαίνεται από την ειδική αυτή φόρμα που μπορείτε να κατεβάσετε από το Blog.

Δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα  τους για λόγους προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως επίσης και για το επιβεβαιωμένο φαινόμενο της “τιμωρίας” από την δημοτική αρχή σε αυτούς που αντιδρούν, αλλά σας διαβεβαιώνουμε πως είναι υπαρκτές και είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής αν μας ζητηθεί.

Η μελέτη Παπαδάκου της εταιρίας ΕΡΑΣΜΟΣ με τίτλο “Σχέδιο Δράσης για την αποτελεσματικότερη Διαχείρηση της Κυκλοφορίας στην Κεντρική Περιοχή της Χώρας κατά την Θερινή περίοδο” που έκανε ο κ. Λιανός ότι δεν γνώριζε, παρελήφθη από την δημοτική αρχή του Μανόλη Μαργαρίτη και θεωρήθηκε από την τεχνική υπηρεσία στις 22-10-2013, πως είναι δυνατόν να μην την γνωρίζει αυτός και να την γνωρίζουμε εμείς;

Ζητήσαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας τον έλεγχο για την τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά τα δημοτικά πάρκινγκ.

Και ρωτάμε τον κ Λιανό: είναι κακοπροαίρετος όποιος ενδιαφέρετε για την τήρηση του νόμου; Θα δημιουργήσουμε μπάχαλο με την εφαρμογή του νόμου ή ασφαλή πάρκινγκ, έσοδα στο δήμο και ακόμη θέσεις εργασίας;

Είναι λίγος ο χρόνος κ. Λιανέ που έχετε μπροστά σας έως ότου έρθει η νέα καλοκαιρινή σεζόν αν θέλετε να εφαρμοστεί ο νόμος για τα πάρκινγκ ή δεν έχετε την πολιτική βούληση να κάνετε επιτέλους κάτι σωστό και νόμιμο;

Επικροτείτε δηλαδή το αντίθετο της λαϊκής ρήσης που λέει ότι “ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα”;

Μας είπε γενικά και αόριστα πως τα σημερινά πάρκινγκ τηρούν την κείμενη νομοθεσία. Ξέχασε όμως να μας πει αφού ξέρει, ποια είναι αυτή η κείμενη νομοθεσία με αριθμούς νόμων ημερομηνίες ΦΕΚ κλπ.

Αισθανόμαστε ΝΤΡΟΠΗ για τον κ. Λιανό όταν αποκαλεί εμάς τους 106 ανθρώπους “μειοψηφία” έναντι 9000 χιλιάδων ψηφοφόρων όλου του δήμου λες και οι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι άλλων περιοχών του δήμου μας όπως π.χ. το Κουφονήσι ωφελήθηκαν από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Χώρας Νάξου!!

Επίσης τον ενημερώνουμε πως καμία δημοτική αρχή παγκοσμίως δεν δικαιώθηκε στις δικαστικές αίθουσες με μόνο επιχείρημα την πλειοψηφία!!

Τέλος θεωρούμε τους τρόπους που μας αποκαλεί και μας συμπεριφέρεται ο κ. Λιανός  ως πρακτικές άλλων εποχών, εκθέτουν το σύνολο της δημοτικής αρχής και καλούμε τον κ. Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη να πράξει τα δέοντα.

Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία τέτοιες συμπεριφορές και λυπούμαστε για το αξίωμα που εκπροσωπεί δυστυχώς ο κ. Λιανός.

Η τριμελής επιτροπή

Νικόλαος Κουτελιέρης 

Κατερίνα Μανωλά

Μαργαρίτα Σεϊντάνη

(Visited 33 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.