VIDEO: Ο δήμος βράβευσε τους νέους φοιτητές της Νάξου

Βράβευση νέων φοιτητών
Newsroom
14/09/2020 00:58
 
 
 

 

Εκδήλωση βράβευσης των νέων φοιτητών πραγματοποίησε την Κυριακή το βράδυ ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για να τιμήσει τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε κάτω από ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και με λιγότερους παρευρισκόμενους σε σχέση με πέρυσι.

Βράβευση νέων φοιτητών

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, αντιδήμαρχοι, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστος Καφτηράνης, ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου Δημήτρης Σκουλάτος, νέοι φοιτητές και γονείς.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απέστειλε η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, ενώ παρεμβάσεις μέσω skype έκαναν η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Πιτσιλάκη και ο Ναξιώτης επιστήμονας Γιάννης Πρωτονοτάριος (γιος του Τοτόμη Πρωτονοτάριου).

Δημήτρης Λιανός: Το 2021 θα είναι έτοιμη η μελέτη για το νέο λύκειο Νάξου

Στη δημιουργία του νέου λυκείου Νάξου στον Άγιο Θαλέλλαιο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός. Όπως είπε «μέσα στο 2021 ο δήμος θα έχει έτοιμη τη μελέτη για την κατασκευή του νέου Λυκείου Νάξου στην περιοχή του Αγίου Θαλελλαίου, σε οικόπεδο 21 στρεμμάτων που έχει παραχωρήσει στο δήμο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στη σπουδαιότητα της ίδρυσης των δυο νυχτερινών λυκείων στο νησί και συνεχάρη τους μαθητές για την επιτυχία τους.

Ευχές …συγχαρητήρια και «να σταδιοδρομήσετε στην πατρίδα μας»

Τα συγχαρητήρια και τις ευχές τους για καλή σταδιοδρομία ευχήθηκαν στους νέους φοιτητές όλοι οι ομιλητές.

Βράβευση νέων φοιτητών

«Καλό ταξίδι και να σέβεστε τον εαυτό σας» είπε ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, «καλή πρόοδο και σταδιοδρομία» ευχήθηκε ο κ. Καφτηράνης.

«Να σταματήσει το φαινόμενο, τα καλύτερα μυαλά να φεύγουν στο εξωτερικό» σημείωσε ο διευθυντής του Λυκείου Δημήτρης Σκουλάτος και ευχήθηκε «η πολιτική ηγεσία του τόπου να τους δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το ταλέντο και την ικανότητα τους εντός Ελλάδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου ο οποίος αφού συνεχάρη τους νέους φοιτητές, τους προέτρεψε να προχωρήσουν και σε μεταπτυχιακές σπουδές και να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

«Η πολιτεία θα πρέπει να παρέχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε όλοι εσείς να δραστηριοποιηθείτε και να δουλέψετε στην Ελλάδα» τόνισε.

Βράβευση νέων φοιτητών

Αμέσως μετά, αφού ακούστηκαν και οι εκπρόσωποι των νέων φοιτητών Μαρία Κουφοπούλου (από το Λύκειο Νάξου) και η Σοφία Τριανταφύλλου (από το Λύκειο Τραγαίας), ακολούθησε η τελετή της απονομής των βραβείων.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση εκφωνήθηκαν και οι επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τη Δονούσα οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Πολλά χειροκροτήματα και ενθουσιασμός από τους νέους φοιτητές επικράτησαν στο αμφιθέατρο του δημαρχείου «Ιάκωβος Καμπανέλλης» όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

(Visited 1.071 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*