Τραυματισμένος σκανιάς στον Απόλλωνα Νάξου – Διάσωση από πολίτη και το Σύλλογο «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου»

διάσωση σκανιά
Newsroom
26/09/2020 15:41
 
 
 

 

Ένα ακόμα άγριο πτηνό σώθηκε χάρη στην ευαισθησία πολίτη και του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου».

Πρόκειται για νεαρό όρνιο, «σκανιά», που είχε σπάσει το πόδι του και ήταν αδύνατον να πετάξει…

Το άγριο πτηνό βρέθηκε στον Απόλλωνα Νάξου, βρίσκονταν στο ξενοδοχείο «Κούρος» και ο Χρήστος Σιδερής αμέσως ειδοποίησε το Σύλλογο «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» που έσπευσε στο σημείο.

«Πήγαμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο ξενοδοχείο όπου και αντικρίσαμε ένα όρνιο που αδυνατούσε να πετάξει» σημειώνει ο Σύλλογος που φρόντισε να μεταφέρει το άγριο πτηνό με ασφάλεια στο σταθμό πρώτων βοηθειών του Συλλόγου και αργότερα στο «ΑΛΚΥΟΝΗ» Wildlife Hospital.

«Μεταφέραμε το άγριο πτηνό με ασφάλεια στο σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου, όπου το εξετάσαμε και διαπιστώσαμε ότι έχει κάταγμα στο δεξί του πόδι. Αυτός ήταν και ο λόγος που το εμπόδιζε να απογειωθεί» υπογραμμίζει ο Σύλλογος.

Πρόκειται για νεαρό άτομο του είδους (Gyps fulvus) γνωστό στη Νάξο ως «Σκανιάς» στο οποίο δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τροφή και νερό και σήμερα μεταφέρθηκε στην Πάρο, στο «ΑΛΚΥΟΝΗ» Wildlife Hospital, για νοσηλεία.

«Ευχόμαστε στο νεαρό μας «γίγαντα» σύντομα να θεραπευθεί και να επιστρέψει στους ουρανούς του νησιού μας» σημειώνει ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου».

(Visited 667 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*