Προσωνυμία «Μανώλης Γλέζος» στο ΓΕΛ Νάξου: Το κείμενο παρέμβασης και τα ονόματα Ναξίων που το υπογράφουν

Newsroom
02/10/2020 01:01
 
 
 

 

Αθρόα και συγκινητική ήταν η συμμετοχή Ναξίων της επιστήμης, των Γραμμάτων και του πολιτισμού στη δημόσια παρέμβασή μας που ανάβλυσε στις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα γέννησης του Μανώλη Γλέζου (9/9/1922).

Η πρόσκληση αυτή, με τίτλο «Παρέμβαση χρέους και μνήμης Ναξίων των Γραμμάτων και του πολιτισμού», καλούσε τους παραπάνω να στηρίξουν την ομόφωνη σχεδόν απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Νάξου να προστεθεί στον τίτλο του σχολείου η προσωνυμία «Μανώλης Γλέζος», ως πράξη υψηλού συμβολισμού, ένδειξη ελάχιστης τιμής και μνήμης στο Μεγάλο τέκνο της Νάξου, τον Εθνικό ήρωα, τον Πνευματικό άνθρωπο, το Λογοτέχνη, το Δάσκαλο.

Παρόλο που η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα των πνευματικών ανθρώπων της Νάξου, που, πέρα από προσωπικές, ιδεολογικές πολιτικές ή όποιες άλλες διαφορές, συνέκλιναν σε ένα στόχο και ένα θέμα που ενώνει με ελάχιστες λακεδαιμόνιες εξαιρέσεις.

Αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση του υπουργείου Παιδείας, για την απόδοση της ελάχιστης αυτής τιμής στον Μανώλη Γλέζο.

Εκ μέρους της Ομάδας Παρέμβασης
Λεβογιάννης Νίκος: n.levogianniss@yahoo.gr
Φραγκίσκος Αντώνης: anfran53@gmail.com
Φραγκουλόπουλος Βασίλης: vfragoulopoulos@gmail.com

Το κείμενο που υπέγραψαν Νάξιοι της επιστήμης, των Γραμμάτων και του πολιτισμού:

Μανώλης Γλέζος, το αγλάισμα της Νάξου
Παρέμβαση χρέους και μνήμης Ναξίων των Γραμμάτων και του Πολιτισμού

Η Νάξος, τύχη αγαθή, γέννησε και γαλούχησε τον Μανώλη Γλέζο, αυτόν τον Μεγάλο Έλληνα, το παγκόσμιο σύμβολο της Ελευθερίας των λαών, τον πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης.

Χρέος ελάχιστο σε μάς, τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές του, αποτελεί η έγνοια μας να κρατήσουμε αναμμένο το καντήλι της μνήμης του, ως αιώνιο φάρο φωτεινό, πρότυπο ζωής και αγώνα στις νεότερες γενιές, ως αγωνιστή για τα υψηλότερα ιδανικά του παγκόσμιου πολιτισμού, για την Ελευθερία, την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την αλληλεγγύη των λαών.

Προσυπογράφουμε την απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Νάξου της 29ης Μαΐου 2020 να προστεθεί στον τίτλο του Λυκείου το όνομα του Μανώλη Γλέζου, πράξη υψηλού συμβολισμού, ένδειξη ελάχιστης τιμής και μνήμης στον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, στον οραματιστή, στον επιστήμονα, συγγραφέα και ποιητή, στον πολιτικό, μα και τον Δάσκαλο, που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του σε αγώνες για την Παιδεία, επισκεπτόμενος εκατοντάδες σχολεία όλων των βαθμίδων ανά την Ελλάδα, παραδίνοντας στις νέες γενιές των Ελλήνων μαθήματα ζωής, Ελευθερίας, Ειρήνης, Δημοκρατίας, πατριωτισμού, γεγονός που τον κατέστησε ιδανικό πρότυπο στους νεοέλληνες, πρότυπο ήθους και αρετής.

Χρέος ελάχιστης τιμής αποτελεί η απόφαση αυτή στον ιδρυτή δέκα (10) γυμνασίων-Λυκείων σε όλα τα μικρά νησιά των Κυκλάδων, στον δημιουργό σαράντα τεσσάρων (44) βιβλιοθηκών σε όλα τα μικρά και μεσαία νησιά του Αιγαίου, τον συγγραφέα δεκαέξι (16) βιβλίων-παρακαταθήκη πνευματική στις νέες γενιές των Ελλήνων.

Ο Μανώλης Γλέζος, άνθρωπος ταπεινός, εραστής της τελειότητας, θα παραμείνει ως ο θρύλος της ιστορίας του νεότερου Ελληνισμού, πρότυπο απαράμιλλου πολίτη, αγωνιστή και Έλληνα, ανυποχώρητου μαχητή, που ενσαρκώνει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο έννοιες, αξίες, ιδανικά, που συνιστούν την ουσία του Πολιτισμού μας, την ουσία της Παιδείας μας.

1. Ο Μανώλης Γλέζος γεννήθηκε στη Νάξο και φοίτησε επί διετία στο εδώ ενιαίο τότε Γυμνάσιο.

2. Υπήρξε ο πρώτος αντιστασιακός στην Ευρώπη, στον αγώνα κατά του Άξονα και η δράση του αυτή έχει διαρκή παιδευτική, εκτός από ιστορική και συμβολική αξία. Η Ακαδημία Αθηνών, το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, του απένειμε χρυσό μετάλλιο στις 28 Δεκεμβρίου 2006 γι’ αυτήν τη συμβολή του, τον αγώνα του «στης ιστορίας το διάσελο».

3. Τα περισσότερα και μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας τον τίμησαν, αναγορεύοντάς τον μάλιστα επίτιμο διδάκτορα για τις συγκεκριμένες επιστημονικές συμβολές του σε πολλά πεδία του επιστητού, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική, βαθιά και πλατιά καλλιέργειά του.

4. Υπηρέτησε αρχές και αξίες, όπως η συνέπεια, το ήθος, η ανιδιοτέλεια, η εργατικότητα, η ανεξικακία, η σεμνότητα, η τιμιότητα, η μετριοπάθεια, η οικολογική ευαισθησία, περιβαλλόμενος την ιδιότητα κυρίως του ενεργού και άγρυπνου πολίτη, που γνοιάζεται καθημερινά για το κοινό όφελος. Όλα αυτά είναι ή πρέπει να είναι συστατικά, θεμελιακά, γονιδιακά στοιχεία της εκπαίδευσης και της παιδείας μας, έχουν άμεση σχέση με την εκπαιδευτική λειτουργία και διδασκαλία. Αλλά και με την στενά πολιτική του ιδιότητα απετέλεσε πρότυπο δημόσιας συμπεριφοράς και παρέμβασης, «κανόνα πίστεως και εικόνα πραότητος».

5. Δεν διαχώριζε τους ανθρώπους σε φίλους και εχθρούς, κάτι σπάνιο στην πολιτική μας ιστορία, και μετά τουλάχιστον την μεταπολίτευση η προσωπικότητά του έγινε ευρύτατα αποδεκτή και σεβαστή, συμπυκνώνοντας και συμβολίζοντας οικουμενικές αξίες.

6. Η διαδραστική και αλληλοδιδακτική επαφή του μέχρι τα τελευταία έτη του βίου του με 517 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα (αλλά και το εξωτερικό) τον ανακήρυξαν de facto μέγα Διδάσκαλο, με πρωτότυπες και καινοτόμες προσεγγίσεις, με ανοιχτούς εκπαιδευτικούς ορίζοντες, με σπάνιες ικανότητες επικοινωνίας και μετακένωσης γνώσεων, με αμφισβήτηση βεβαιοτήτων. Αυτή δεν είναι η ουσία της εκπαίδευσης και της ανα-και αλληλοτροφοδοτούμενης διδασκαλίας;

7. Η προσφορά του στο νησί μας και στα σχολεία του υπήρξε ανεκτίμητη. Η ίδρυση Γυμνασίων στις λεγόμενες Μικρές Κυκλάδες είναι δικό του έργο. Αλλά και η γενικότερη προσφορά του στην εκπαίδευση, με την ίδρυση βιβλιοθηκών και τον εφοδιασμό με χιλιάδες βιβλία των σχολείων, αξίζει δίκαιης και προσήκουσας επιβράβευσης.

8. Η ίδρυση Μουσείων στ’ Απεράθου δεν δείχνει μόνον το σεβασμό στον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση του τόπου, αλλά και τον παιδευτικό χαρακτήρα τέτοιων πρωτοβουλιών.

9. Η έκδοση εφημερίδας (Κυκλαδικά Νέα), κοινοτικού εντύπου στ’ Απεράθου και επιστημονικού περιοδικού (Απεραθίτικα) πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στην ενημέρωση και την επιστημονική έρευνα με τη σύγκρουση επιχειρημάτων, τον συγκερασμό και την αναθεώρηση απόψεων, την καινοτόμο σκέψη, την καλλιέργεια της συνεννόησης και το σεβασμό των άλλων θέσεων. Είναι άτοπο να βάζουμε κομματικά ή/και ιδεοληπτικά πρόσημα στο ονοματεπώνυμο Μανώλης Γλέζος.

10. Ήταν συγγραφέας σημαντικών βιβλίων (ιστορικών, λογοτεχνικών κ.λπ.), ενώ, ως εκδότης από το 1971, εξέδωσε πληθώρα βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα περίφημα «Ημερολόγια του βιβλίου» (1972, 1973, 1974), όπου συγκέντρωνε το σύνολο της εκδοτικής δραστηριότητας κάθε χρονιάς. Σταθμό στη συγγραφική προσφορά του αποτελούν τα δύο κορυφαία έργα ζωής: η «Συνείδηση της πετραίας γης – Κυκλαδογραφές» και η «Εθνική Αντίσταση, 1940-1945″, το δίτομο βιβλίο του, που αποτελεί σημαντική και πρωτοπόρα τομή στη μελέτη της παλλαϊκής Αντίστασης του ελληνικού λαού στους κατακτητές.

11. Διατύπωνε διαρκώς την παιδαγωγική άποψη “Timeo hominem unius libri” (Φοβάμαι τον άνθρωπο του ενός βιβλίου). Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται για να σκιαγραφήσει κανείς μια προσωπικότητα με βαθύτατη καλλιέργεια και προσφορά στην παιδεία και εκπαίδευση του τόπου;

12. Ο Γλέζος είχε αρθεί υπεράνω των πολιτικών παθών και της μικροπολιτικής. Ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι εξήραν κατά καιρούς το σημαντικό συγγραφικό του έργο, την προσφορά του στη γλώσσα, στο περιβάλλον και στον πολιτισμό.

Όλα αυτά συρρέουν και συνηγορούν στο ότι αρμόζουσα τιμή για τον Μανώλη Γλέζο είναι η μετονομασία του Γενικού Λυκείου Νάξου με την προσθήκη του ονόματός του. Αυτό δεν αποτελεί μόνον την πρέπουσα τιμή για τον ίδιο, αλλά και για μάς τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές του.

Απομένει σε όλους τους Ναξιώτες και τις Ναξιώτισσες, στους αιρετούς εκπροσώπους τους στους θεσμούς της ελληνικής Δημοκρατίας, στους τοπικούς μαζικούς φορείς, να διαβουλευτούν και να αποφασίσουν και άλλα έργα και μόνιμες δράσεις στη μνήμη του Γλέζου, ως μνημεία και εστίες διαρκούς μελέτης και διδασκαλίας της ιστορίας του, του πνευματικού του έργου, της καλλιέργειας και διάδοσης των ιδανικών, για τα οποία αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

1. Πατήρ Εμμανουήλ Ρεμούνδος, Αρχιερατικός Επίτροπος Νάξου-Πάρου της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Πάρου-Άνδρου-Μυκόνου
2. Πατήρ Γεώργιος Προμπονάς, Θεολόγος
3. Αγαπητός Εμμ. Γιώργος, Εκπαιδευτικός
4. Αγαπητός Γ. Εμμανουήλ, Πτυχιούχος επιστήμης Υλικών ΕΜΠ
5. Αγαπητού Γ. Κυριακή, Εκπαιδευτικός
6. Αλεξόπουλος Χρήστος, Εκπαιδευτικός
7. Αλιμπέρτη Αθηνά, Φιλόλογος, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Παν/μιου Κρήτης (Νεοελληνική Φιλολογία)
8. Αλιμπέρτη Πόπη, Δημοσιογράφος
9. Αλιμπέρτης Βασίλης, Δικηγόρος
10. Αλιμπέρτης Νικηφόρος, Ποιητής
11. Αναστασίου – Μαργαρίτη Ειρήνη, Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών
12. Αναστασίου Φλώριος, Υποστράτηγος ε.α.
13. Αναστασίου Τάσος, Νομικός, υπεύθυνος πολιτιστικών δράσεων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
14. Ανδριέλλος Δημήτρης, Τοπογράφος μηχανικός
15. Ανδριόπουλος Ηλίας (συζ. Στέλλας Πρωτονοταρίου), Οικονομολόγος
16. Αξαόπουλος Κίμων, Καθηγητής φωτογραφίας
17. Αξαόπουλος Πέτρος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
18. Αξαόπουλος Ιάκωβος, University of Maryland, Business Management
19. Απιδόπουλος Κωνσταντίνος, Πολιτικός μηχανικός
20. Βαρλάμη – Λεβογιάννη Ευαγγελία, συντ. Εκπαιδευτικός
21. Βασαλάκης Ν. Αντώνης, Γεωλόγος, Γεωθερμικός Msc ΑΠΘ
22. Βασαλάκης Αντ. Νικόλαος, συντ. Εκπαιδευτικός
23. Βασιλάκη Άννα, Πτυχιούχος Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚ)
24. Βάσιλας Γιάννης, Συγγραφέας
25. Βαχλιώτης Αλέξης (το γένος Αντωνίας Πρωτονοταρίου), Οικονομολόγος
26. Βαχλιώτης Πέτρος, Οικονομολόγος
27. Βερνίκος Κώστας, Αντιστράτηγος, πρόεδρος Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου
28. Βερνίκος Νίκος, Οικονομολόγος, πρώην Πρόεδρος Ο.ΝΑ.Σ.
29. Βερνίκου Νίκη, Οδοντίατρος
30. Βερύκοκκος Λευτέρης, Πολιτικός μηχανικός
31. Βερύκοκκος Σταμάτης, Οικονομολόγος
32. Βερύκοκκος Στυλιανός, Οικονομολόγος
33. Βερυκόκκου Κυριακή, Φοιτήτρια Ιατρικής
34. Βερυκόκκου Νεφέλη, Γιατρός
35. Βερώνης Γιάννης, Δικηγόρος
36. Βερώνης Πολύβιος, Δικηγόρος
37. Βερώνης Στέλιος, Δικηγόρος
38. Βιτζηλαίος Στέλιος, Γιατρός
39. Βιτζηλαίου Μαρίνα, Εκπαιδευτικός
40. Βλακού Μαρία, Φιλόλογος, Δρ. Ιστορίας Παν/μίου Αιγαίου
41. Βλασερός Γιάννης, Καρδιολόγος, Δρ Ιατρικής
42. Βλαχάκης Γιάννης, Δημοσιογράφος
43. Βιλαντώνης Κ. Μανώλης, Λογοτέχνης
44. Βλαστός Κ. Δημήτριος, Δρ Ιατρικής ΕΚΠΑ
45. Βλαστός Κ. Νικόλαος, Χειρουργός οδοντίατρος
46. Βλαστός Δ. Κων/νος, Δρ Χειρουργός οδοντίατρος ΕΚΠΑ
47. Βλαστός Δ. Μιχάλης, Οδοντοτεχνίτης
48. Βλησίδου Ελένη, Εκπαιδευτικός
49. Βρούτσης Στ. Βασίλης, Δικηγόρος
50. Γανωτή Ζωή, Φιλόλογος, Εκπαιδευτικός
51. Γανωτής Σταύρος, Αρχιτέκτονας
52. Γλέζος Εμμ. Φλώριος, Πολιτικός Μηχανικός
53. Γερασιμίδης Γιάννης, μέλος του συλλόγου της Ελληνοελβετικής φιλίας (Amitiés gréco-suisses) με έδρα τη Λωζάννη και δράσεις στη Νάξο
54. Γιαμούρη Μαρία, Εκπαιδευτικός
55. Γιαννούλη Ελένη, Εκπαιδευτικός
56. Γιαννούλης Γιαννούλης, Σχολικός σύμβουλος, συγγραφέας
57. Γιοσμάς Γιάννης, Εκπαιδευτικός
58. Γκανιάτσα Δέσποινα (το γένος Βασ. Ζευγώλη), Γεωλόγος
59. Γκανιάτσα Γεωργία (το γένος Βασ. Ζευγώλη), Οικονομολόγος
60. Γλέζος Νίκος-Φλώρος, Μουσικός
61. Γλέζου Κατερίνα, Δρ φιλοσοφίας, Εκπαιδευτικός
62. Γλέζου Δ. Ναταλία-Κατερίνα, Δημοσιογράφος
63. Γρατσία Ειρήνη, Αρχαιολόγος, συντονίστρια MONUMENTA
64. Γρατσία-Χατζούδη Σοφία, Δικηγόρος
65. Γρατσίας Αντ. Ηλίας, Δικηγόρος
66. Campagnolo Matteo, Ιστορικός, Νομισματολόγος, Λέκτωρ του Πανεπιστημίου της Γενεύης
67. Cortese Antonio, Universita Roma Tre (σύζυγος Ελένης Τσακωνιάτη)
68. Δαφερέρα – Βασιλάκη Λιλή, Λογοτέχνης
69. Δεουδέ – Γκοντίνου Μαρία, Οικονομολόγος
70. Δεσποτίδου Ειρήνη, Εκπαιδευτικός – Δ/ντρια Γυμνασίου Σκαδού
71. Δέτσης Μιχάλης, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου
72. Δέτσης, Νίκος, Φιλόλογος, Λυκειάρχης
73. Δημέα Παναγιώτα, Ιατρός ακτινοδιαγνώστρια
74. Δημητροκάλλης Γεώργιος, Δημοσιογράφος, μέλος Δ.Σ. της ΕΚΥΤ
75. Δρυμαλίτου Αναστασία, στέλεχος πολιτιστικών ναξιακών συλλόγων
76. Ελευθερίου Μάνος, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Πολιτιστικού –Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου
77. Ευριπιώτης Στέλιος, συντ. Εκπαιδευτικός- συγγραφέας
78. Ζαβιτσάνου Άννα, Λογοτέχνης
79. Ζαπάτα Έλενα, Εικαστικός
80. Ζαφείρη Γ. Αννέζα, Οικονομολόγος
81. Ζαφείρη Γ. Παναγιώτα, Παιδίατρος
82. Ζαφείρη Ν. Κυριακή, Πτυχιούχος τμήματος Οικονομικών σπουδών ΕΚΠΑ
83. Ζευγώλης Γιάννης, Συγγραφέας
84. Ζευγώλης Μανώλης, Καθηγητής ΕΜΠ
85. Ζευγώλη Στεφ. Μαρία, Εκπαιδευτικός
86. Θεοδωρόπουλος Σάκης, Φυσικοθεραπευτής
87. Θεοδωροπούλου Καλλιόπη, Αρχαιολόγος
88. Θεοδωρικάκος Παναγιώτης, Εκπαιδευτικός
89. Θεόφιλος Λάζαρος, Χημικός, πρώην Αντιπεριφερειάρχης και Έπαρχος Νάξου
90. Θεοφίλου Παρασκευή, φοιτήτρια ΕΜΠ –ηλεκτρολόγος μηχανικός
91. Θεωνάς Βασίλης, Φυσικός, Δρ ΕΚΠΑ
92. Θωμάς Αλέξης (σύζ. Κικής Πρωτονοταρίου), Ψυχίατρος
93. Θωμάς Μιχάλης, (το γένος Κικής Πρωτονοταρίου), Γιατρός
94. Ιωαννίδης Γιώργος, Γιατρός ενδοκρινολόγος
95. Iωαννίδης Μάριος, υποψήφιος Δρ πληροφορικής Παν/μιου Αιγαίου
96. Ιωαννίδης Σταύρος, μεταδιδακτορικός Ερευνητής ΕΚΠΑ
97. Κάκος Βασίλειος, Μουσικός
98. Καλαμαρά Ρόζα, Εικαστικός
99. Καλαμαρά Στέλλα, Εικαστικός, ομ. Καθηγήτρια ΕΜΠ
100. Καλαφάτης Νίκος (συζ. Μαριάννας Πρωτονοταρίου), Εικαστικός
101. Καλλαϊτζής Μανώλης, Πρόεδρος Ο.ΝΑ.Σ. και Συλλόγου Δαμαριωνιτών Νάξου
102. Καλλαϊτζής Μιχάλης, πρώην Πρόεδρος θεατρικού ομίλου Νάξου, πρώην Κοινοτάρχης Δαμαριώνα
103. Καλογερία Ελισάβετ, Εκπαιδευτικός
104. Κάλμπαρης Σπυρίδων, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
105. Καλτσά Μαρία, Εκπαιδευτικός
106. Καμβύσης Γιώργος, Δημοσιογράφος, Καλλιτέχνης
107. Καμπανέλλη Ιακ. Κατερίνα, Σκηνογράφος, ενδυματολόγος
108. Καμπούρη Μαρία, Μουσικός
109. Κανελλόπουλος Κώστας, Πολιτικός Επιστήμονας
110. Καπελλάκη Σοφία, Μηχανολόγος Μηχανικός, Dr Ing. ΕΔΙΠ ΕΜΠ
111. Καπελλάκη Στέλλα, Φιλόλογος, Εκπαιδευτικός
112. Καπίρη Μαριλένα, Συνταξιούχος Λογίστρια
113. Καπίρης Δ. Αντώνιος, Γραφίστας
114. Καπούνης Δημήτρης, Διευθυντής COSMOTE Νάξου
115. Καραβία-Εμμανουήλ Σοφία, Βυζαντινολόγος
116. Καραβία Αθ. Ελένη, Γραφίστρια
117. Καραβίας Αθ. Δημήτριος, Ηλεκτρονικός
118. Καραβίας Θανάσης, Μηχανολόγος-μηχανικός
119. Καραβίας Αθ. Νικόλαος, Μουσικός
120. Καραμπάτσος Ηλίας, Γιατρός
121. Καραμπάτσος Ηλ. Γιώργος, Πολιτικός μηχανικός
122. Καραμπάτσου Ηλ. Δήμητρα, Αρχιτέκτων
123. Καραμπάτσου Ηλ. Σοφία, Γιατρός
124. Καρανίκας Παναγιώτης, Δημοσιογράφος
125. Καραπάτη-Χατζηπέτρου Γεωργία, Εικαστικός
126. Καραπάτη-Χατζηπέτρου Ευδοκία, Φαρμακοποιός
127. Καραπάτης Πέτρος, Οδοντίατρος
128. Καρούσης Ευαγ. Δημήτρης, Διαφημιστής
129. Καρποντίνη Παρασκευή (Βιβέττα), Οικονομολόγος /ναυτιλιακές σπουδές
130. Καρποντίνης Ιωάννης, Οικονομολόγος, επιχειρηματίας
131. Καποντίνης Κων/νος, πρώην Πρόεδρος ΟΝΑΣ
132. Καστρησίου Ελ. Μάτα, Ηθοποιός, συγγραφέας
133. Καστρησίου Σκαρλάτου Σοφία, Σκηνοθέτης, φιλόλογος
134. Κατεινά Φρ. Κατερίνα, Εκπαιδευτικός
135. Κατεινάς Βασίλειος, συντ. Πολιτικός μηχανικός
136. Κατεινάς Φρ. Νικόλας, Πολιτικός επιστήμονας
137. Κατσιγίνη Μυρτώ, Εκπαιδευτικός
138. Κατσουρού Σοφία, Φιλόλογος
139. Κατσώνη Αλεξάνδρα, Φιλόλογος
140. Κεσίνης Δημήτρης, πρώην Δημοσιογράφος, μέλος ΕΚΥΤ
141. Κίζη Θέκλα, Γιατρός, Δρ Παν/μιου Γενεύης
142. Κλεάνθους Γιάννης, Γιατρός
143. Κλουβάτος Νίκος, Γιατρός
144. Κλωστοπούλου Δέσποινα, Παιδίατρος
145. Κοίλη – Μανιού Ειρήνη, Νηπιαγωγός
146. Κοίλης Εμμ. Μιχάλης, Εκπαιδευτικός
147. Κοκκορόπουλος Νίκος, Μουσικός
148. Κόκκοτας Βασίλης, Πολιτικός Επιστήμων, πρώην Δήμαρχος Νάξου
149. Κολλάρου Αναστασία, Εκπαιδευτικός
150. Κονιτοπούλου Στέλλα, Καλλιτέχνης
151. Κοντοπίδης Β. Δημήτριος, Πολιτικός μηχανικός
152. Κοντόπουλος Παναγιώτης, Πολιτικός μηχανικός
153. Κοντόπουλος Γιώργος, Αρχιτέκτων
154. Κοντοσώρου-Φραγκουλοπούλου Χαρίκλεια, Φιλόλογος
155. Κορρέ Κατερίνα, Διδάσκουσα Μεσαιωνική Ιστορία
στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
156. Κορρές Ιω. Αντρέας, Εκπαιδευτικός
157. Κορρές Βασίλειος, πρώην Έπαρχος Νάξου
158. Κορρές Ιω. Γιώργος, Εκπαιδευτικός
159. Κοσκινά Μάρθα (εγγ. Χρ. Δημέα), Κλινική ψυχολόγος
160. Κοσκινά Χαρά (εγγ. Χρ. Δημέα), Δικηγόρος
161. Κοττάκη Σταυρούλα, Οικονομολόγος
162. Κουμερτά-Θεοφίλου Κυριακή, Γιατρός αναισθησιολόγος
163. Κουσιάτζη Μάγδα, Αρχιτέκτων
164. Κουτάτζη Άννα, Εκπαιδευτικός
165. Κουτρούλης Πέτρος, Εκπαιδευτικός
166. Κουτσογιαννάκη Κατερίνα, Πολιτικός επιστήμονας
167. Κουτσογιαννάκης Μανώλης, Οικονομολόγος
168. Κουτσογιαννάκης Παναγιώτης, Ναυπηγός-μηχανολόγος μηχανικός
169. Κουτσώνας Αθανάσιος – Δρ μαθηματικός, μουσικός
170. Κουφόπουλος Βασίλης, Δημοσιογράφος
171. Κουφόπουλος Ιωάννης, Εκπαιδευτικός, συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής
172. Κρητικός Ι. Ελευθέριος, Μουσικός, Καθηγητής Εθνικού Ωδείου
173. Κρητικός Μανώλης, Αν. καθηγητής, Οικονομικού Παν/μιου (ΑΣΟΕΕ)
174. Κρητικός Νίκος, Εκπαιδευτικός
175. Κρητικός Φλώριος, Εκπαιδευτικός
176. Κρητικού Π. Σοφία, Εκπαιδευτικός
177. Κριμιτζά Κατερίνα, Εκπαιδευτικός
178. Κωτσάκης Διον. Αθανάσιος, Δρ Ιστορικός-αρχαιολόγος
179. Κώτσος Ιω. Δημήτρης, Εκπαιδευτικός
180. Λάζαρης Χρήστος ((το γένος Αικ.Λεβογιάννη), Δρ, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
181. Λάζαρης Στέλιος (το γένος Αικ. Λεβογιάννη), Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπ. Πατρών
182. Λαζαρίδης Θανάσης, Δημοσιογράφος
183. Λεβογιάννη Ν. Άννα, Νηπιαγωγός
184. Λεβογιάννη Ιω. Ειρήνη, Αρχιτέκτων-Μηχανικός
185. Λεβογιάννης Κ. Μιχαήλ, Πρόεδρος Συλλόγου Απολλωνιατών Νάξου
186. Λεβογιάννης Μιχαήλ, ηλεκτρολόγος μηχανικός
187. Λεβογιάννης Iω. Νικόλαος, φιλόλογος, πρώην Βουλευτής
188. Λεγάκης Αναστάσιος, Βιολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
189. Λεγάκης Γιάννης, Γιατρός ενδοκρινολόγος
190. Λεκάκης Στέλιος, Επισκέπτης ερευνητής Newcastle University
191. Λεμπέση Ν. Μαρία, Ιστορικός, Μουσειοπαιδαγωγός
192. Λέπουρας Στέφανος, Συγγραφέας
193. Λιαπάκη Σταματίνα, Μαθηματικός, Στατιστικολόγος
194. Λιαρμακόπουλος Αλέξανδρος, Δικηγόρος, Ειδικός Επιστήμονας Νομικής Παν/μίου Θράκης
195. Λιβέρης Διονύσης (σύζ. Μαριέτας Σκληράκη), Αρχιτέκτων
196. Λιβέρης Άγγελος (το γένος Μαρ. Σκληράκη), Πολιτικός Μηχανικός
197. Λιβέρη Διονυσία (το γένος Μαρ. Σκληράκη), Αρχιτέκτων
198. Λιβέρης Κώστας (το γένος Μαρ. Σκληράκη), Πολιτικός Μηχανικός
199. Λιανής Παναγιώτης, Γιατρός χειρουργός
200. Λιανός Νικόδημος, Δημοσιογράφος
201. Λιαρμακοπούλου Κυριακή, Νομικός
202. Λιαρμακόπουλος Τάκης, Επικοινωνιολόγος
203. Λυκουροπούλου Ζωή, στέλεχος τοπικών πολιτιστικών συλλόγων
204. Μαγκανάρης Νίκος, Εκπαιδευτικός
205. Μαϊτός Νίκος, πολιτικός επιστήμονας, πρώην Πρόεδρος Ο.ΝΑ.Σ.
206. Μανδηλαρά Δ. Κυριακή, Οικονομικές Επιστήμες, Διοίκηση Επιχειρήσεων
207. Μανδηλαράς Αντ. Δημήτρης, πρώην Πρόεδρος ΟΝΑΣ
208. Μανδηλαράς Νικηφόρος, Εκπαιδευτικός
209. Μανιός Νίκος, Οφθαλμίατρος, πρώην Βουλευτής
210. Μανιός Στ. Βασίλης, φοιτητής, μουσικός
211. Μανιός Στ. Μανώλης, φοιτητής, μουσικός
212. Μανιός Στ. Χρήστος, μουσικός
213. Μανιός Στέφανος, μουσικός
214. Μανωλά Δέσποινα Εμμ., Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ
215. Μανωλά Γενοβέφα, Καθηγήτρια Γαλλικών
216. Μανωλά Μαρία, Αρχιτέκτων
217. Μανωλάς Μανώλης, Μηχανικός, πρώην πρόεδρος Κορώνου και ΟΝΑΣ
218. Μανωλάς Γιαν. Μανώλης, ψυχίατρος
219. Μαργαρίτη Άννα, Εκπαιδευτικός, τέως Λυκειάρχης
220. Μαργαρίτη Ηλιάνα, Μαθηματικός
221. Μαργαρίτη Ν. Μαρία, Μέλος ΕΔΙΠ ΠΤΔΕ Αθήνας
222. Μαργαρίτη Σοφία, Φωτογράφος
223. Μαργαρίτης Εμμ. Δημήτριος, Μουσικός Συμφωνικής Ορχήστρας
Δήμου Αθηναίων
224. Μαργαρίτης Δ. Μάνος, Πολιτικός επιστήμονας
225. Μαργαρίτης Εμμ. Φραγκίσκος, Μαθηματικός, Μουσικός, μέλος ΕΛΣ
226. Μαργαρίτης Κώστας, Πλαστικός χειρουργός, δ/ντής πλαστικής χειρουργικής κλινικής νοσοκομείου Συγγρός.
227. Μαργαρίτης Γιάννης, Στέλεχος πολιτιστικών και περιβαλλοντικών φορέων της Χώρας Νάξου
228. Μαργαρίτης Μάρκος, Μεταδιδάκτωρ Μηχανικός ΕΜΠ
229. Μαργαρίτου Δ. Μαρία, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ,
υποψήφια Διδάκτωρ ΠΑΠΕΙ
230. Μαρούλης Δημήτριος, Καθηγητής Πληροφορικής Παν/μίου Αθηνών
231. Μαρούλης Δ. Ιωάννης, πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ, Μaster of Science in Economics, University of Surrey, England
232. Μαστορόπουλος Γεώργιος, Αρχαιολόγος
233. Μαστρογιαννόπουλος Δημήτρης, καθηγητής μηχανολόγος ΣΕΛΕΤΕ
234. Ματζάκος Ιω. Πέτρος, εκπαιδευτικός, πτυχιούχος ΑΣΚ, ζωγράφος
235. Ματζάκος Κ. Πέτρος Κ., Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ
236. Μαύρος Αντώνιος, Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας
237. Μαύρου Βασιλική, Αρχαιολόγος, ξεναγός
238. Μαύρου Γαρυφαλιά, Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
239. Μαύρου Δανάη, Δημοσιογράφος
240. Μελισσηνός Γ. Εμμανουήλ, Καθηγητής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Χιούστον ΗΠΑ
241. Μελισσηνός Β. Μιχάλης, συνταξιούχος Δικηγόρος, πρώην νομικός σύμβουλος δήμου Πειραιά.
242. Μελισσηνός Γ. Χρυσόστομος, Πνευμονολόγος, καθηγητής ΕΚΠΑ
243. Μελισσινού Δημ. Κατερίνα, Κοινωνική Ανθρωπολόγος
244. Μικές Ευθύμιος, φοιτητής Οικονομικού Παν/μιου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)
245. Μονδέλος Δ. Στέφανος, Σκηνοθέτης
246. Μονδέλου Δ. Μαρία, Δρ Ιστορικός
247. Μουρεσάν Ντιάνα-Χριστίνα, Καθηγήτρια Δ.Ε
248. Μουστάκη Ειρήνη, Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
249. Μουστάκης Νίκος, Οικονομολόγος, πρώην Ορκωτός Ελεγκτής
250. Μπακάλου Ν. Κατερίνα, Αρχιτέκτων, εικαστικός
251. Μπακάλου Γεω. Μαρία, Πρόεδρος Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου
252. Μπαμπούνης Νίκος, Γεωπόνος ΤΕ, μηχανικός βιοσυστημάτων
253. Μπαρδάνη Βούλα, Αρχαιολόγος
254. Μπαρδάνη Φλ. Βούλα, Εκπαιδευτικός
255. Μπαρδάνης Γιάννης, Οδοντίατρος
256. Μπουγιούκα Κατερίνα, συντ. Εκπαιδευτικός
257. Μπουγιούκας Αντώνιος, Γεωπόνος
258. Μπουγιούκας Νικόλαος, Δικηγόρος
259. Μπουρδάκου Ειρήνη, Δρ Βαλκανικής αρχαιολογίας, εκπαιδευτικός
260. Μπράουν Ρούλα, Δημοσιογράφος
261. Μυκονιάτης Βασίλης, Φοιτητής
262. Μυλωνάς Αλέκος, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
263. Νανούρη Ν. Κατερίνα, Εκπαιδευτικός
264. Νανούρη Μιχ. Ειρήνη-Μαρία, Ιστορικός Τέχνης
265. Νανούρη Νικ. Εύη, Εκπαιδευτικός
266. Νανούρης Δημήτρης, Δημοσιογράφος, συγγραφέας
267. Νανούρης Ν. Μανώλης, Απόφοιτος Παντείου τμήμα ΠΜΣ, μεταπτυχιακό στον τομέα των Τεχνών
268. Ναυπλιώτη-Πιτταρά Ειρήνη, Νομικός
269. Νικολάκης Νικόλαος, Γεωπόνος
270. Νούσης Γιώργος, Μουσικοσυνθέτης
271. Ξένος Γεώργιος, Γιατρός παθολόγος, τ. Πρόεδρος Ομοσπονδίας
Παριανών Συλλόγων
272. Ξένου Μάρω, πτυχιούχος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Κοινωνικής Θεολογίας
273. Ξεφτέρη Μαρία, Γλωσσολόγος, υπ. Δρ
274. Οικονομέα Μαρία, Αρχιτέκτων
275. Ορφανός Ιάκωβος, Δρ Φυσικός
276. Πάγκαλη Γ. Μαρία, Τελειόφοιτος ΕΚΠΑ Προσχολική Αγωγή, Καθηγήτρια πιάνου
277. Παναγούλης Στάθης, πρώην Βουλευτής και Υπουργός
278. Παπαγεωργίου Δημητρούλα, Καθηγήτρια Δ.Ε
279. Παπαθωμά-Μαστοροπούλου Κατερίνα, Λέκτωρ της Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπ. Αθηνών
280. Παπαϊωάννου Ελένη, Πολιτικός μηχανικός Τ.Ε.
281. Παπαϊωάννου Ηλίας, Εκπαιδευτικός
282. Παπαϊωάννου Ηλ. Μαργαρίτα, Πολιτικός μηχανικός
283. Παπαϊωάννου Ηλ. Χαρίλαος, Εκπαιδευτικός
284. Παπακωνσταντής Αντώνης, Φοροτεχνικός, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου
285. Παυλόπουλος Νικόλαος, Δρ Φυσικός
286. Παυλοπούλου-Κεσμέτη Νατάσα, Συγγραφέας
287. Παυλοπούλου Βασιλική, Εκπαιδευτικός
288. Περιστεράκη Ανθή, Φαρμακοποιός
289. Πηλιανίδης Μωυσής, Εκπαιδευτικός (έχει εργαστεί στο ΓΕΛ Νάξου)
290. Πιτταράς Κωνσταντίνος, Αρεοπαγίτης
291. Παπανικολάου Χρυσάνθη, Εκπαιδευτικός
292. Παρτσινέβελος Δημήτρης, τελειόφοιτος ΕΚΠΑ (φιλολογία)
293. Περιστεράκη Νώτα, Βιολόγος-ιχθυολόγος
294. Πλαστήρα Όλγα, Εικαστικός
295. Πολυκρέτη Δήμητρα, Δικηγόρος.
296. Πολυκρέτη Κατερίνα, Μηχανολόγος-μηχανικός
297. Ποσάντζη Παρασκευή, Αν. καθηγήτρια ΕΚΠΑ.
298. Ποσάντζης Δ. Γιάννης, συντ. Εκπαιδευτικός
299. Πράσινος Ανδρέας (το γένος Πιτταρά), Επισκ. Καθηγητής ΕΚΠΑ
300. Πρεβενιός Δ. Ιωάννης, Καθηγητής μουσικής
301. Πρεβενιός Εμμ. Γιάννης, συντ. Μηχανικός αεροσκαφών Ο.Α., δημσιογράφος
302. Προεστός Άγγελος, Εκπαιδευτικός,
303. Προμπονά Ειρήνη, Δημοσιογράφος.
304. Προμπονά Ελίνα, φοιτήτρια Νομικής
305. Προμπονά Γ. Στέλλα, Εκπαιδευτικός
306. Προμπονάς Γιώργης-Κότες, Οικοδόμος, συγγραφέας
307. Προμπονάς Γεώργιος, φοιτητής ΕΜΠ
308. Προμπονάς Γ. Τάσος, Πολιτικός μηχανικός
309. Προμπονάς Γ. Μανώλης, Εκπαιδευτικός
310. Προμπονάς Γιάννης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
311. Πρωτονοτάριος Ν. Αντώνης, Πολιτικός Μηχανικός, αντ/δρος ΤΕΕ
312. Πρωτονοτάριος Ν. Γιάννης, Πολιτικός Μηχανικός, Καθηγητής ΕΜΠ
313. Πρωτονοτάριος Μ. Γιώργος, μουσικός
314. Πρωτονοταρίου Εμμ. Αννέζα, Γεωγράφος
315. Πρωτονοταρίου Σπ. Αικατερίνη, Κτηνίατρος
316. Πρωτονοταρίου Μαριάννα, Εκπαιδευτικός
317. Πρωτονοταρίου Αικατερίνη, Συμβολαιογράφος
318. Πρωτονοταρίου –Βαχλιώτου, Αντωνία, Καθηγήτρια Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισσας, επιτ. Πάρεδρος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
319. Πρωτονοταρίου-Βαχλιώτη Κική, Εκπαιδευτικός
320. Πρωτονοταρίου Κυριακή, Νηπιαγωγός
321. Πρωτονοταρίου Στέλλα, Εκπαιδευτικός
322. Ρουσάκης Γιώργος, Δημοσιογράφος
323. Ρώτα Μαρία, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ
324. Σαντοριναίος Γ. Μανώλης, Λαογράφος-συγγραφέας, Πρόεδρος Ναξιακού Γυμναστικού Συλλόγου (στίβος)
325. Σαντοριναίου Αθηνά, Βιολόγος, Δρ Περιβάλλοντος
326. Σαντοριναίου Σοφία, Δικηγόρος
327. Σαραντόγλου Βασίλης, συντ. Καθηγητής Παν/μιου Στρασβούργου
328. Σαχάς Ν. Απόστολος, Ζωγράφος
329. Σεκρεμέλης Νικόλαος, Πολιτικός μηχανικός
330. Σέρβος Ιωάννης, Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
331. Σέργης Γιώργος, Δημοσιογράφος
332. Σέργης Νίκος Τζ., Διδάσκων Πανεπιστημίου Αιγαίου
333. Σέργης Μανώλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης
334. Σιδερή Κατερίνα, Δημοσιογράφος, υπεύθυνη πολιτισμού και μέλος πολιτιστικών και περιβαλλοντικών Συλλόγων
335. Σιδερή Όλγα, Γεωπόνος
336. Σιδερής Γιώργος Ελ., Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
337. Σιδερής Γιώργος Κ., Δικηγόρος
338. Σιδερής Δημήτριος, ομότιμος Καθηγητής καρδιολογίας
339. Σιδερής Γ. Δημήτρης, Αρχιτέκτων
340. Σιδερής Γ. Ευστάθιος, Εκπαιδευτικός
341. Σιδερής Ζαφείρης, Φιλόλογος
342. Σιδερής Γ. Κων/νος, Πρόεδρος Εφετών
343. Σκληράκη Εύη, Δρ Φιλόλογος, Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος
344. Σκληράκη Μαριέτα, Πολιτικός Μηχανικός
345. Σκληράκη Π. Μαρία, Εκπαιδευτικός
346. Σκληράκη Ειρήνη, Γεωπόνος
347. Σκληράκης Επαμεινώνδας, Φιλόλογος
348. Σκληράκης Κώστας, Μαθηματικός
349. Σκυλάκη Σοφία, Κτηνίατρος
350. Σουλή Σοφία, Συγγραφέας-δημοσιογράφος
351. Σοφικίτου Θεανώ, Εκπαιδευτικός
352. Σπανέλη Σοφία, Γεωλόγος, γραφικές τέχνες
353. Σπανός Γιάννης, Καθηγητής Επιχειρησιακής Στρατηγικής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Οικ.Παν/μιου Αθηνών
354. Στάης Δημήτρης, Ψυχολόγος, λογοτέχνης
355. Σταθοπούλου-Λιαρμακοπούλου Ελένη, Designer
356. Σταυριανός Αντώνης, Εκπαιδευτικός, υποψήφιος διδάκτωρ ΕΚΠΑ
357. Σταυροπούλου Φούλα, Γιατρός Βιοπαθολόγος
358. Στρατής Γιάννης, Εκπαιδευτικός
359. Στρούβαλης Στέλιος, Οικονομολόγος, επ. Δ/ντής Υπ.Οικονομικών
360. Σφυρόερα Μαρία, Αν. Καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ
361. Σφυρόερα Ν. Σοφία, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, π. Λυκειάρχης
362. Σφυρόερας Μ. Τάσος, Οικονομολόγος
363. Σφυρόερας Ν. Βλάσης, Πολιτικός Μηχανικός
364. Selma Ancira, Φιλόλογος (Μεξικό), μεταφράστρια στα ισπανικά μεγάλων ελλήνων λογοτεχνών (έχει μόνιμη παρουσία στη Νάξο επί 30ετία, την οποία θεωρεί δεύτερη πατρίδα της).
365. Slot Ben, Δρ Ιστορικός, συγγραφέας (κάτοικος Αγίου Αρσενίου)
366. Τατσοπούλου Ανταλένα, Παιδίατρος-ερευνήτρια
367. Τερζή Μαρία, Εκπαιδευτικός
368. Τζαννίνη Ζωή, Εκπαιδευτικός
369. Τζιώτης Αντώνης, Φιλόλογος, Λυκειάρχης
370. Τζουάννης Γιάννης, πρώην Δήμαρχος Δρυμαλίας
371. Τσιριμώκου Λίζυ, Καθηγήτρια Νεοελλ. Φιλολογίας Παν/μίου Θεσσαλονίκης
372. Τσιρώνης Γεώργιος, Οδοντίατρος, καθηγητής Παν/μιου Αθηνών
373. Τσάφος Βασίλης, Αν. Καθηγητής ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ
374. Φάρκωνα Αγγελική, Εκπαιδευτικός
375. Φάρκωνα Γαρυφαλιά, Εκπαιδευτικός
376. Φάρκωνας Νικηφόρος, Κοινωνιολόγος
377. Φατούρος Στάθης, Εκπαιδευτικός, Δ/ντης Γυμνασίου
378. Φιλιππουπολίτη Αναστασία, Επικ. καθηγήτρια, Παν/μίου Θράκης
379. Φλωράκης Ε. Αλέκος, Δρ Εθνολόγος-Λαογράφος. Ποιητής
380. Φραγκίσκος Αντ. Γιώργος, Φωτογράφος, Τραγουδοποιός
381. Φραγκίσκος Γ. Αντώνης, Οικονομολόγος
382. Φραγκίσκος Ν. Αντώνης, Εκπαιδευτικός
383. Φραγκίσκος Εμμανουήλ, Δρ Ιστορικός, Διευθυντής του Ιδρύματος Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
384. Φραγκίσκος Μ. Ιωάννης, Γιατρός
385. Φραγκίσκος Μιχάλης, Δρ Μηχανικός Μεταλλουργός ΕΜΠ,
Φραγκίσκος Νίκος, Εκπαιδευτικός
386. Φραγκίσκος Ιω. Βασίλης, Πολιτικός Μηχανικός
387. Φραγκίσκου Αντ. Σοφία, Εκπαιδευτικός
388. Φραγκίσκου Φρ. Κατερίνα, Εκπαιδευτικός
389. Φραγκίσκου Φρ. Σοφία, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
390. Φραγκίσκου-Νούση Γ. Λιζέτα, Πολιτικός επιστήμονας
391. Φραγκίσκου Μ. Ηλέκτρα, Πολιτικός μηχανικός
392. Φραγκίσκου Μ. Σοφία, Οφθαλμίατρος-επιμελήτρια Παν/μιου Καρολίνσκα Στοκχόλμης
393. Φραγκούλη Σοφία, Φιλόλογος
394. Φραγκουλόπουλος Βασίλης, Νομικός-Οικονομολόγος
395. Φραγκουλόπουλος Γιάννης, Δημοσιογράφος
396. Φραγκουλόπουλος Μανώλης, Μηχανολόγος-Μηχανικός ΕΜΠ
397. Φραγκουλοπούλου Σοφία, Αρχαιολόγος, Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών
398. Φυρογένης Νίκος, Πρόεδρος Συλλόγου Κεραμιωτών Νάξου
399. Χάλκος Γ. Πέτρος, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
400. Χάλκου Γ. Βασιλική, Εκπαιδευτικός
401. Χάλκου Ειρήνη, Νηπιαγωγός
402. Χαρικλείδου – Παπαϊωάννου Μερόπη, Εκπαιδευτικός
403. Χασιανάκος Γιάννης, Τεχνολόγος τροφίμων
404. Χατζηανδρέου Μ. Λεονάρδος, Πυρηνικός φυσικός
405. Χατζηανδρέου Ν. Λεονάρδος, Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Βουλευτής
406. Χατζημιχάλης Κωστής, Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου
407. Χατζηπέτρος Βασίλης, φοιτητής ηλεκτρολόγος μηχανικός
408. Χατζηπέτρος Ματθ. Ιωάννης, φοιτητής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ
409. Χατζηπέτρος Ματθαίος, θεολόγος, τέως Λυκειάρχης ΓΕΛ Νάξου
410. Χατζηπέτρος Μιχάλης, Οικονομολόγος
411. Χατζούδης Νέστορας (σύζ. Σοφίας Γρατσία), Συγγραφέας
412. Χειμωνάκη-Προμπονά Χρυσούλα, Εκπαιδευτικός
413. Χερουβείμ Βαγγέλης, Σκιτσογράφος
414. Χουζούρης Κώστας, Ιστορικός
415. Χωριανόπουλος Αντώνης, πρώην Πρόεδρος ΟΝΑΣ και Συλλόγου
Απολλωνιατών Νάξου
416. Χωριανοπούλου-Φάρκωνα Αθηνά, Πρόεδρος Συλλόγου Σκαδιωτών
Μεσωτών
417. Χωριανοπούλου Αντ. Μαργαρίτα, Εκπαιδευτικός
418. Χωριανοπούλου Αντ. Μαρία, Εκπαιδευτικός
419. Ψαρρά Άννα, Φαρμακοποιός
420. Ψαρρά Τζένη, Καθηγήτρια Πληροφορικής
421. Ψαρράς Στέφανος, Δρ Ιστορικός- αρχαιολόγος
422. Ψαρράς Στέφανος (Ψαρροστέφανος), λαϊκός μουσικός, ποιητής

 

(Visited 1.664 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*