«Μανώλης Γλέζος» το Γενικό Λύκειο Νάξου με απόφαση Κεραμέως

Newsroom
05/10/2020 11:48
 
 
 

 

Δικαίωση για όσους υποστήριζαν σθεναρά εδώ και καιρό το να δοθεί η προσωνυμία «Μανώλης Γλέζος» στο Γενικό Λύκειο Νάξου αποτελεί η σχετική θετική απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας ανάρτησε μάλιστα δήλωση της για το θέμα στο twitter:

«Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου, η απόφαση μας μα την Σοφία Χατζάκη είναι να προχωρήσει η μετονομασία. Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του», αναφέρει.

Την απόφαση της Υπουργού δημοσιοποίησε και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Η διαδικασία τηρήθηκε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και είναι απόλυτα σεβαστή. Πρόκειται για άλλη μια πράξη τιμής της μνήμης του αγωνιστή Μανώλη Γλέζου, η οποία προστίθεται στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να στηθεί προτομή του, να δοθεί το όνομά του σε κεντρική οδό του νησιού και να εκδοθεί τιμητικός τόμος στη μνήμη του!».

Βέβαια, για όσους θυμούνται, η παράταξη του Δημήτρη Λιανού, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καθώς και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Βούλα Μαργαρίτη είχαν ταχθεί κατά της προσθήκης της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στο ΓΕ.Λ. Νάξου.

(Visited 831 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*