Ο Νίκος Φίλης για το ΓΕ.Λ. Νάξου «Μανώλης Γλέζος»: «Κανείς δεν μπορεί να σταθεί πάνω από την Ιστορία»

Newsroom
05/10/2020 12:42
 
 
 

 

Ως «νίκη της τοπικής κοινωνίας», αλλά και ως «ένα μήνυμα συνεννόησης και στο Κοινοβούλιο» χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης την απόφαση της Υπουργού Παιδείας να δοθεί η προσωνυμία «Μανώλης Γλέζος» στο Γενικό Λύκειο Νάξου.

«Κανείς δεν μπορεί να σταθεί πάνω από την Ιστορία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος ανάφερε, επίσης, ότι ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου «χρειάζεται να ζητήσουν συγγνώμη».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Φίλη με τίτλο: «ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος” – η αναγνώριση» έχει ως εξής:

Πέρασαν τέσσερις μήνες υπουργικής σιωπής. Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί ο λαός και οι φορείς της Νάξου και των Κυκλάδων, να υπογράψουν εκατοντάδες προσωπικότητες του νησιού και να κατατεθεί – για πρώτη φορά μετά από πολλά, πολλά χρόνια – διακομματική ερώτηση, δέκα βουλευτών από 4 κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Μέρα25) με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δήλωσή της (με tweet) η υπουργός Παιδείας ενημερώνει πριν λίγα λεπτά ότι…: «Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με τη Σοφία Ζαχαράκη είναι να προχωρήσει η μετονομασία».

Είναι μια νίκη της τοπικής κοινωνίας που αποδεικνύει ότι κανείς δεν μπορεί να σταθεί πάνω από την Ιστορία.

Είναι επίσης ένα μήνυμα συνεννόησης και στο Κοινοβούλιο, για πράγματα που είναι (δυστυχώς όχι για όλους…) αυτονόητα.

Όσο για το δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την υλοποίηση της απόφασης του Σχολικού Συμβουλίου, νομίζω χρειάζεται να ζητήσουν συγγνώμη.

(Visited 488 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.